KADIROV OBJAVIO SNIMKE IZ MARIJUPOLJA: Čečeni postavili zastavu na OVU ZGRADU i najavili šta je sledeće! (VIDEO)
Foto: Telegram / Kadyrov_95

iz donjecke oblasti

KADIROV OBJAVIO SNIMKE IZ MARIJUPOLJA: Čečeni postavili zastavu na OVU ZGRADU i najavili šta je sledeće! (VIDEO)

Planeta -

Čečenski lider Ramzan Kadirov okačio je na svoj Telegram nalog snimak na kojem se vidi, kako tvrdi, kako njegovi vojnici kače zastavu na zgradu Okružnog tužilaštva u istočnom delu Marijupolja.

"Naši borci su očistili ceo Levoberežni okrug Marijupolja od bandi, koji se nalazi u istočnom delu grada i odvojen je od ostalih industrijskom zonom Azovstal. Vojnici su istakli zastavu nad poslednjom zgradom Okružnog tužilaštva Levoberežnog okruga, rekao mi je dragi brat Sultan Rašajev" napisao je Kadirov uz snimak na Telegramu.

Marijupolj
foto: Telegram / Kadyrov_95

Tako su, kako dodaje, potpuno očistili stambena naselja u istočnom delu grada u kojima živi više od 100 hiljada ljudi. Poslednji nedovršeni ostaci banditske grupe, koja je ranije delovala u regionu Leve obale, pretrpeli su gubitke i pobegli na zapad.

"Sada gardisti fokusiraju svoje snage na čišćenje drugih stambenih naselja Mariupolja od azovskih nacionalista" dodao je Kadirov.

Marijupolj
foto: Telegram / Kadyrov_95

Podsetimo, ranije danas Ramzan Kadirov je rekao da su snage iz njegovog regiona preuzele kontrolu nad gradskom skupštinom u ukrajinskoj luci Marijupolj na jugoistoku, u gradu koji je nedeljama pod opsadom i koji trpi snažna razaranja.

Marijupolj
foto: Telegram / Kadyrov_95

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je u Marijupolju skoro 100.000 ljudi zarobljeno bez hrane, vode ili struje i da trpe žestoko granatiranje ruskih snaga. Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine objavilo je na Tviteru da je Moskva "pokrenula novu fazu terora protiv Marijupolja" nasilnim deportovanjem oko 6.000 stanovnika u ruske kampove.

Marijupolj
foto: Telegram / Kadyrov_95

Kadirov, zadužen za rusku Čečeniju kojom de-fakto upravlja po sopstvenim pravilima, redovno se oglašava i objavljuje i video-snimke čečenskih boraca u Ukrajini.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs / Mondo.rs, Foto: Telegram / Kadyrov_95

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja