ŽIVI SMO! GRAĐANI MARIJUPOLJA ŠALJU PORUKE BLIŽNJIMA: Denis Pušilin objavio scene iz ruskog centra za humanitarnu pomoć! (VIDEO)
Foto: Telegram / Пушилин Д.В.

užasi rata

ŽIVI SMO! GRAĐANI MARIJUPOLJA ŠALJU PORUKE BLIŽNJIMA: Denis Pušilin objavio scene iz ruskog centra za humanitarnu pomoć! (VIDEO)

Planeta -

"Živi smo, slava Bogu", najčešće su poruke koje se mogu videti na snimcima iz humanitarnog centra pod ruskom kontrolom koje građani Marijupolja i okolnih mesta šalju svojim bližnjima od kojih su rastavljeni i bez kontakta od kad je grad pod opsadom.

Denis Pušilin, lider samoproglašene Donjecke Republike objavio je snimke, na kojima se vidi, kako kaže, atmosfera iz centra za humanitarnu pomoć u hangaru u Marijupolju.

Marijupolj
foto: Telegram / Пушилин Д.В.

U toku je, kako kažu, registracija stanovnika za evakuaciju, podela hleba i osnovnih namirnica i osnovne medicinske pomoći.

Marijupolj
foto: Telegram / Пушилин Д.В.

Takođe, kako se vidi na snimcima, postavljeni su agregati i punktovi gde građani mogu da dopune svoje telefone i tako probaju da stupe u kontakt sa razdvojenim članovima familije koji o njima danima nisu imali nikakve informacije.

U potresnim svedočenjima na snimcima, građani opisuju kako su danima u marijupolju u skloništima bili bez vode, struje i najosnovnijih potrepština.

Marijupolj
foto: Telegram / Пушилин Д.В.

Među njima ima građana svih starosnih dobi, od porodica sa malom decom do starijih koji očegledno samo žele da se jave svojoj deci da su živi.

U Volodarski centar, kako s enavodi, dnevno stiže oko 1.700 ljudi uglavnom iz Marijupolja koji se nakon ukazane pomoći evakuišu za Rusku federaciju.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs, Foto: Telegram / Пушилин Д.В.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track