BRITANCI OLADILI UKRAJINCE! Ministar odbrane Ben Volas: Naši tenkovi vam neće pomoći, evo šta možete da uradite protiv Rusa!
Foto: Martin Hibberd / Alamy / Alamy / Profimedia

direktno

BRITANCI OLADILI UKRAJINCE! Ministar odbrane Ben Volas: Naši tenkovi vam neće pomoći, evo šta možete da uradite protiv Rusa!

Planeta -

Slanje britanskih tenkova Ukrajini „neće uspeti“ i Kijevu bi bilo bolje da se fokusira na lociranje ruske rate tehnike, saopštio britanski ministar odbrane Ben Volas.

„Što više sistema naoružanja unapredite, potrebno je više obuke da ih koristite, tako da bi fokus trebalo da bude na pomoći Ukrajincima da poboljšaju ili pronađu rusku ili sovjetsku opremu koja je već na njihovom inventaru. „Obezbeđivanje britanskih tenkova zapravo neće uspeti“, rekao je on za Mejl on Sandej.

Prema Volasovim rečima, britanski prenosni PVO sistemi Starstreak spremni su za raspoređivanje u Ukrajini, a jedan broj ukrajinskih vojnika je već obučen za njihovu upotrebu.

On je dodao i da Velika Britanija „čini više nego ikada” da pomogne Ukrajini. Tako je reagovao na reči ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, koji je optužio Zapad za „nedostatak hrabrosti“.

Ranije, 24. marta, Zelenski je pozvao NATO da pruži vojnu pomoć njegovoj zemlji bez ikakvih ograničenja. On je u video poruci članicama samita NATO pozvao na početak isporuka tenkova i lovaca kako bi se održala odbrambena sposobnost zemlje.

Kako je 17. marta rekla sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki, SAD isporučuju oružje Ukrajini svaki dan ili svaka dva dana. Ona je napomenula da će se vojna pomoć Kijevu i dalje pružati.

Zauzvrat, Moskva je istakla da Zapad gura Kijev na krvoproliće snabdevajući Ukrajinu oružjem i plaćenicima.

Kurir.rs/Izvestja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track