NEMAČKOJ POTREBNE TRI GODINE DA SE OSAMOSTALI: Bez ruskog gasa, privreda će pretrpeti ogromnu štetu
Foto: EPA / Clemens Bilan

rat u ukrajini

NEMAČKOJ POTREBNE TRI GODINE DA SE OSAMOSTALI: Bez ruskog gasa, privreda će pretrpeti ogromnu štetu

Planeta -

Nemačkoj će trebati tri godine da organizuje alternativno snabdevanje gasom kako bi ne bi više zavisila od snabdevanja gasom iz Rusije, rekao je izvršni direktor nemačkog energetskog diva E.ON.

"Procenili smo da bi to zahtevalo razdoblje od tri godine", rekao je izvršni direktor E.ON-a Leonard Birnbaum za jednu nemačku TV stanicu, odgovarajući na pitanje koliko brzo bi Nemačka mogla da se osamostali od ruskog gasa.

"Bez snabdevanja ruskim gasom, nemačka privreda bi pretrpela ogromnu štetu koju treba izbeći ako je to ikako moguće", dodao je on, a prenosi Hina.

Upozorio je i na sekundarne efekte zbog nestašice komponenti i repromaterijala u raznim industrijama.

Na sastanku čelnika Evropske unije u petak nije dogovoren zajednički stav o prošlonedeljnom zahtevu Rusije da "neprijateljske" zemlje gas plaćaju u rubljama.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track