UKRAJINSKI MINISTAR PREGOVARAČIMA: Ne jedite, ne pijte, ne dodirujte ništa!
Foto: EPA / Roman Pilipey

mirovni pregovori

UKRAJINSKI MINISTAR PREGOVARAČIMA: Ne jedite, ne pijte, ne dodirujte ništa!

Planeta -

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba poručio je ukrajinskim pregovaračima da ne jedu i ne piju kada pregovaraju s Rusijom, jer je Roman Abramovič navodno otrovan.

"Savjetujem svima koji idu na pregovore s Ruskom Federacijom da ništa ne jedu i ne piju. I, po mogućnosti, izbegavajte dodirivanje bilo koje površine. To je iz prve ruke.

Drugo, sve te priče – neko je negde nešto čuo, neki izvori – sada je puno takvih, jer su svi žedni vesti, senzacija", rekao je Kuleba, a prenosi Skaj njuz.

U Istanbulu će se danas održati nova runda pregovora, prva u poslednje dve nedelje. Mediji su juče preneli da je Abramovič razvio simptome trovanja nakon putovanja u Kijev.

Ukrajinska delagacija doputovala je noćas u Istanbul u Turskoj na mirovne pregovore sa svojim ruskim kolegama.

Delegaciju predvodi ukrajinski ministar obrane Oleksej Reznikov, tu je i Mihajlo Podoljak, šef kancelarije predsednika.

Oni kažu da je njihov glavni prioritet da osiguraju prekid vatre, iako nisu sigurni da je to moguće.

Sastanak bi trebalo da počnei u utorak u 10:00 po lokalnom vremenu (07:00 GMT).

Između ostalog, Rusija traži da Ukrajina odustane od pokušaja da postane članica NATO što je pitanje za koje je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao da je spreman na kompromis.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track