BOLSONARO OPET HOSPITALIZOVAN: Brazilskom predsedniku pozlilo, poslat na testiranja u bolnicu
Foto: AFP / AFP / Profimedia

posledice ubadanja iz 2018

BOLSONARO OPET HOSPITALIZOVAN: Brazilskom predsedniku pozlilo, poslat na testiranja u bolnicu

Planeta -

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro primljen je u ponedeljak u vojnu bolnicu u Braziliji radi testiranja nakon što se loše osećao, javili su lokalni mediji.

Bolsonaro (67) koji je uboden nožem u stomak tokom predsedničke kampanje 2018. zbog čega ima trajne zdravstvene probleme, izostao je sa večernjeg događaja koji je organizovala Republikanska partija na kojem je trebalo da prisustvuje.

"Siguran sam da je predsednik dobro, radi samo neke dodatne ispite, zato nije ovde“, rekao je predsednik stranke Markos Pereira.

Sajt G1 prenosi da je prva dama Mišel Bolsonaro, koja je prisustvovala događaju, rekla je da je njen suprug "dobro“, a ministar komunikacija Fabio Farija je izvestio da je predsednik jednostavno osetio "nelagodnost“.

Bolsonaro je u januaru dva dana bio hospitalizovan u Sao Paulu sa delimično začepljenim crevom.

Predsednik, koji je na vlasti od 2019. godine, takođe je primljen u bolnicu sredinom jula sa istim problemom, koji je ostao četiri dana iako nije operisan.

Zbog ubodne rane, lider krajnje desnice je podvrgnut najmanje četiri operacije, uključujući postavljanje i naknadno uklanjanje kese za kolostomu, zbog čega je skloniji crevnim poremećajima.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track