PREGOVARAČI ZBUNJENI, UMESTO VODE NA STOLU STOJE ČUDNE FLAŠICE To nije votka! Ovo je uznemirilo članove delegacije VIDEO
Foto: Printscreen

pregovori rusije i ukrajine

PREGOVARAČI ZBUNJENI, UMESTO VODE NA STOLU STOJE ČUDNE FLAŠICE To nije votka! Ovo je uznemirilo članove delegacije VIDEO

Planeta -

Čudna situacija se dogodila kada su članovi delegacija seli za sto. Na snimcima i fotografijama sa pregovora može se videti da na stolu nije bilo vode, kao što to obično dešava.

Pored zastavica našle su se flašice koje su zbunile ruskog pregovarača Medinskog. Na to je reagovao David Arahamija, koji mu je rekao da to nije votka, već antiseptik koji se zbog koronavirusa nalazi na svim stolovima.

Jedna od tema koju je potegla ruska strana na pregovorima, jestu snimci ruskih vojnika. Ruska strana je burno reagovala zbog video sadržaja na kojima se ponižava ruska vojska.

Prema rečima Mihajla Podoljka, ukrajinska strana je obećala da će preduzeti mere da se takvi snimci više ne pojavljuju. On je rekao, da ako se krše zakoni prema ratnim zarobljenicima, biće preduzete mere.

Ukrajinski pregovarač je istakao da je sada u toku eskalacija sukoba. "Obe strane pozivaju na uništenje oba naroda. Postoji video koji krši Ženevske konvencije", rekao je on.

-Ključno pitanje je sporazum o međunarodnim bezbednosnim garancijama za Ukrajinu, kojim ćemo moći da okončamo rat onako kako je Ukrajini potrebno, rekao je pregovarač.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track