POTREBNO JE DA ZAVRŠIMO ONO ŠTO SMO ZAPOČELI Kadirov: Treba da uništimo naciste, sotone
Foto: Profimedia/Yelena Afonina/TASS

oglasio se lider čečenije

POTREBNO JE DA ZAVRŠIMO ONO ŠTO SMO ZAPOČELI Kadirov: Treba da uništimo naciste, sotone

Planeta -

Lider Čečenije Ramzan Kadirov oglasio se o pregovorima čija se nova runda održala danas u Istanbulu.

- Moje je mišljenje da ovi pregovori neće doneti ništa dobro. Mislim da je potrebno da se završi ono što je započeto: da uništimo naciste, sotone... I kada to učinimo, treba da odlučimo šta dalje, prenosi ukrajinska NEXTA izjavu Kadirova.

Ruski mediji juče su objavili da je lider Čečena Ramzan Kadirov stigao u Marijupolj kako bi podigao borbeni duh svojih boraca koji učestvuju u napadu na taj veliki lučki grad na jugoistoku Ukrajine.

- Čečenski vođa Ramzan Kadirov je u Marijupolju kako bi podigao moral naših boraca, rekao je Ahmed Dudajev, bliski saradnik Kadirova, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Agencija je objavila fotografiju na kojoj je Kadirov s tridesetak naoružanih ljudi u prostoriji, koja je, kažu, snimljena u Marijupolju.

Ruska televizija je takođe objavila i snimke na kojima su Kadirov i muškarac za kojeg se tvrdi da je ruski general Andrej Mordvičev, a koga je ukrajinska vojska navodno ubila.

Te informacije nisu mogle da se provere iz nezavisnih izvora.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Bonus video:

00:32

NOVA RUNDA PREGOVORA RUSIJE I UKRAJINE: Novi pregovori taktički ustupak Rusije, Ukrajina do sada izgubila 570 MILIJARDI dolara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track