PUTIN I ŠOJGU SE KRIJU U NUKLEARNIM BUNKERIMA? Najviše rukovodstvo Rusije navodno je skriveno u blizini Ufe na Uralu
Foto: Kremlin.ru / East2West News / Profimedia

rat u ukrajini

PUTIN I ŠOJGU SE KRIJU U NUKLEARNIM BUNKERIMA? Najviše rukovodstvo Rusije navodno je skriveno u blizini Ufe na Uralu

Planeta -

Istražitelj Belingketa tvrdi da ruski ministar odbrane Šojgu i drugi visoki zvaničnici, verovatno uključujući Putina, borave u nuklearnim bunkerima u blizini Ufe na planinama Urala, pozivajući se na skorašnje podatke o letovima.

Pojavili su se novi "dokazi" da Vladimir Putin i njegovi najviši komandanti vode rat u Ukrajini iz tajnih nuklearnih bunkera. Kretanje aviona koje koriste najviši zvaničnici Kremlja pokazuju da se Putin možda nalazi u skrovištu u blizini Surguta u zapadnom Sibiru, tvrdi istraživački novinar.

Veruje se da se njegov ministar odbrane Sergej Šojgu – koji je misteriozno bio odsutan nekoliko nedelja, što je izazvalo glasine o njegovom zdravlju – nalazi u bunkeru u blizini Ufe na Uralu, 1176 kilometara istočno od Moskve, kaže istraživački novinar Hristo Grozev.

Ovu teoriju navodno je potkrepila Šojguova njegova ćerka Ksenija (31), koja je posetila Ufu oko 22. marta, kada su se širile spekulacije da ministar odbrane ima srčanih problema. Ksenija Šojgu je tada naglo zabranila pristup svom Instagramu gde je pozirala sa svojom bebom u plavim i žutim bojama Ukrajine.

Upotreba bunkera visoke bezbednosti – ako se potvrdi – je alarmantna jer sugeriše da se Putin možda sprema da primeni nuklearno oružje, što bi bio potez koji bi doveo do neizbežne odmazde, piše Dejli mejl.

Grozev – koji ima veze sa britanskim istraživačkim sajtom Belingket – rekao je da je "apsolutno siguran da je Šojgu u bunkeru".

Prateći kretanje njegovog aviona, vidimo veoma česte letove za Ufu. Znajući da u ovom kraju postoje i zaštićeni bunkeri, to daje očigledan odgovor o mestu njegovog boravka, rekao je on za kanal Ukrajina 24 i dodao da je to čisto analitički zaključak u koji on veruje.

"Ako ratna strategija Kremlja podrazumeva nuklearni udar – a podrazumeva – kao što je sam [Dmitrij] Peskov [Putinov portparol] rekao na CNN-u pre nekoliko dana, onda ne može biti druge verzije. Ako dođe do odluke o potencijalnom nuklearnom udaru, ne mogu posle da sakriju vojni vrh. Moraju biti unapred sakriveni. Apsolutno sam siguran da se nalazi u takozvanom bunkeru, a prateći avion kojim obično leti, vidimo veoma česte, skoro svakodnevne letove za Ufu", rekao je Grozev.

"Znajući da ovaj region ima te veoma zaštićene bunkere, to nas dovodi do očiglednog zaključka", dodao je novinar koji veruje da Putin ima još jedan bunker negde drugde.

"Najverovatnije je negde drugde, jer vidimo druge letove, i oni su klasifikovaniji od leta koji ide za Ufu. Ovo su državni avioni i isključuju svoje transpondere negde oko Surguta", naftne prestonice Rusije, rekao je Grozev.

"Izgleda da je završna faza prilično misteriozna i najverovatnije da tamo postoji elitniji bunker, za elitu", rekao je on.

Ranije se tvrdilo da je Putin preselio svoje bliske rođake u bunker na planinama Altaj, oko 1.100 milja jugoistočno od Surguta i 2.360 milja istočno od Moskve.

Grozev je takođe sugerisao da načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov deluje iz bunkera.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track