00:48

ZAVRŠENA ŠESTA RUDA PREGOVORA: Ukrajina nudi neutralnost uz bezbednosne garancije

blog

RAT U UKRAJINI 35. DAN Berlin: Putin rekao Šolcu da Evropa može da plaća gas u evrima! Moguć sastanak Putina i Bajdena!

Planeta -

35. dan rata u Ukrajini

NAJVAŽNIJI DOGAĐAJI, Sreda, 30. mart

* Ruska strana neće ni sa kim da pregovara o Krimu

* Makron i Putin razgovarali, ruski predsednik rekao da će razmisliti o humanitarnoj misiji za Marijupolj

* Rusija je objavila da će radikalno smanjiti vojne aktivnosti oko Kijeva i Černihova u cilju postizanja sporazuma s Ukrajinom

* SAD tvrde da će deo ruske vojske koji se povukao iz okoline Kijeva verovatno napasti negde drugde

* Plaćanje ruskog gasa u rubljama neće početi od 31. marta

Berlin: Putin rekao Šolcu da Evropa može da plaća gas u evrima

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da Evropa može da nastavi da plaća ruski gas u evrima, a ne u rubljama, kako je Moskva nedavno zatražila, saopštila je vlada u Berlinu.

Portparol nemačke vlade Štefen Hebestrajt rekao je posle telefonskog razgovora dva lidera da je Putin uverio Šolca da će isplate iz Evrope za ruski gas sledećeg meseca "i dalje biti u evrima", navodi Frans pres.

Novac će, kao i do sada, biti uplaćivan Gasprom banci, koja ne podleže sankcijama, a ona će potom konvertvovati evre u rublje, kazao je Hebestrajt.

On je naveo da na snazi ostaje sporazum G7, koji predviđa da se energenti iz Rusije plaćaju isključivo u evrima ili američkim dolarima, navodi Rojters.

UNICEF: Oko 2 miliona dece izbeglo iz Ukrajine

Oko dva miliona ukrajinske dece izbeglo je od rata u druge zemlje, a još 2,5 miliona je interno raseljeno unutar Ukrajine, saopštila je danas agencija Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF). UNICEF navodi da je više od 1,1 milion dece iz Ukrajine u Poljskoj i da su stotine hiljada stigle u Rumuniju, Moldaviju, Mađarsku, Slovačku i Češku.

Deca čine polovinu ukupnog broja izbeglica iz Ukrajine, navodi agencija UN.

UNHCR je utvrdila je da je više od 100 dece ubijeno tokom ruske invazije na Ukrajinu i da su najmanje 134 deteta povređena. UNHCR navodi da je stvarni broj ubijene i povređene dece u Ukrajini verovatno mnogo veći.

Bajden obećao Zelenskom još 500 miliona dolara pomoći

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je danas ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da Vašington šalje Kijevu dodatnih 500 miliona dolara direktne pomoći. Bajden je Zelenskom kazao da je najnovija tranša američke pomoći "na putu", dok se ruska invazija na Ukrajinu nastavlja.

Bajden i Zelenski su razmotrili pomoć u oružju koja je ranije isporučena Kijevu i njene efekte na rat u Ukrajini, saopštila je Bela kuća.

Zelenski danima traži od Bajdenove administracije i drugih zapadnih saveznika da mu pošalju borbene avione. SAD i druge članice NATO-a za sada nisu spremne na to, jer strahuju da Rusija u znak odmazde ne proširi rat van granica Ukrajine. Od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, Bajdenova administracija je poslala Kijevu humanitarnu i pomoć u oružju, vrednu oko dve milijarde dolara.

Džo Bajden
foto: EPA-EFE/RADEK PIETRUSZKA

Politiko: Inspektori u Gaspromu u Nemačkoj

Inspektori Evropske komisije za sprečavanje monopola ušli su danas u prostorije Gasproma u Nemačkoj u sklopu istrage o cenama gasa, objavio je Blumberg. U izveštaju, koji nije mogao nezavisno da se potvrdi, navodi se da su inspektori bili u dve Gaspromove ćerke firme - Gasprom Germanija i Vingas, prenosi Politiko.

Evropska komisija je u oktobru prošle godine počela da istražuje da li su Gasprom i drugi dobavljači gasa manipulisali na tržištu u vreme velikog povećanja cena tog energenta.

Slovačka smanjuje broj ruskih diplomata

Slovačke vlasti su danas saopštile da su odlučile da smanje broj članova ruskog diplomatskog predstavništva u zemlji za 35 ljudi. Ministarstvo spoljnih poslova Slovačke navelo je da je obavestilo rusku stranu o tom potezu diplomatskom notom.

"Taj korak je neizbežna reakcija na nastavak aktivnosti osoblja ambasade Rusije koje krše Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima, ugrožavaju interese Slovačke i napore na razvijanju partnerskih odnosa sa Rusijom", navelo je ministarstvo.

ruska ambasada, Bratislava, Slovačka
foto: Profimedia / Vladimir Simicek / AFP

Američki obaveštajci: savetnici Putinu prećutkuju istinu

Obaveštajni zvaničnici SAD utvrdili su da savetnici dezinformišu predsednika Rusije Vladimira Putina o učinku ruskih snaga u Ukrajini, izjavio je danas neimenovani američki zvaničnik. Zvaničnik je rekao da obaveštajni podaci ukazuju da je Putin osetio da ne dobija adekvatne informacije od vojske i da sada postoji stalna tenzija između njega i visokih zvaničnika iz oblasti odbrane.

Američki zvaničnik nije naveo kako su obaveštajne službe SAD došle do takvog zaključka.

Obaveštajna zajednica SAD zaključila je da Putin nije znao da je vojska koristila i gubila regrute u Ukrajini, a utvrdila je i da nije u potpunosti svestan do koje mere je ruska ekonomija oštećena ekonomskim sankcijama Zapada.

Moguć novi sastanak Putina i Bajdena

Sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i američkog predsednika Džozefa Bajdena moguć je tek nakon značajne deeskalacije u Ukrajini, izjavila je predstavnica za medije Bele kuće Kejt Bedingfild.

"Predsednik Bajden je rekao da bi bio voljan da se ponovo sastane sa predsednikom Putinom ili da razgovara sa njim. Neću postavljati preduslove za taj razgovor, osim što ću reći da je Bajden bio veoma jasan da je za to potrebna opipljiva deeskalacija i jasna, istinska posvećenost diplomatiji", rekla je Bedingfild, prenosi TASS.

Bajden i Zelenski razgovarali telefonom: tema nove sankcije Rusiji

Predsednici Ukrajine i SAD Volodimir Zelenski i Džo Bajden razgovarali su danas, o, kako je objavljeno na Tviteru, novim sankcijama Rusiji.

"Upravo sam završio razgovor sa predsednikom SAD. Zajednički smo procenili situaciju na ratištu i za pregovaračkim stolom. Razgovarali smo o novom paketu sankcija i o pooštravanju postojećih kaznenih mera", naveo je Zelenski na Tviteru.

Dodao je da su razgovarali i o podršci u odbrani Ukrajine, kao i o makrofinansijskoj i humanitarnoj pomoći.

Šolc i Putin razgovarali o plaćanju gasa u rubljama

Predsednik Rusije Vladimir Putin i kancelar Nemačke Olaf Šolc u telefonskom razgovoru saglasili su se da eksperti obe zemlje razgovaraju o tome kako bi plaćanje ruskog gasa moglo da se izvrši u rubljama, saopštio je Kremlj, preneo je Tas.

Putin i Šolc razmenili su i mišljenja u vezi sa poslednjom rundom pregovora između ruskih i ukrajinskih predstavnika u Istanbulu a razmatrano je i uspostavljanje evakuacije civila iz područja borbenih dejstava, pre svega iz Marijupolja.

RT: Objavljen snimak ruskog Iskandera kako lansira projektile

Ruska strana: Ukrajinska strana spremna za dogovore

Ukrajina je izjavila da je spremna da ispuni fundamentalne zahteve na kojima je Rusija insistirala proteklih godina, izjavio je danas šef ruske delegacije na pregovorima sa Kijevom Vladimir Medinski.

Ako se te obaveze ispune, onda će biti eliminisana pretnja stvaranja uporišta NATO-a na ukrajinskoj teritoriji, rekao je Medinski TV Rusija 24.

Ti principi, koje je predala ukrajinska strana, jesu odbijanje ulaska u NATO, utvrđivanje vanblokovskog statusa Ukrajine, odricanje od nuklearnog naoružanja, kao i posedovanje, nabavka i razvoj drugih vrsta oružja za masovno uništenje, odbijanje raspoređivanja stranih vojnih baza i vojnih kontingenata, obaveza da će izvoditi vojne vežbe uz učešće stranih oružanih snaga samo po dogovoru sa državama garantima, uključujući Rusiju, naveo je Medinski.

Po njegovim rečima, Ukrajina je prvi put za poslednjih nekoliko godina izjavila da je "spremna da se dogovara sa Rusijom".

Naveo je da principijelan stav Rusije o Donbasu i Krimu ostaje nepromenjen.

Putin zabranio kupovimu stranih softvera za kritičnu infrastrukturu

Ruski predsednik Vladimir Putin zabranio je od 31. marta kupovinu stranog softvera za "kritičnu informacionu infrastrukturu" bez saglasnosti "ovlašćenog izvršnog organa".

Pod takvom "infrastrukturom" se podrazumeva skup informacionih sistema i telekomunikacionih mreža koji su kritični za funkcionisanje ključnih oblasti države i društva: zdravstva, industrije, komunikacija, saobraćaja, energetike, finansijskog sektora i gradske privrede.

Ukaz ruskog predsednika danas je objavljen na zvaničnom državnom portalu.

"Nalažem da od 31. marta 2022. godine naručioci ne mogu kupovati strani softver u svrhu njegovog korišćenja na svim značajnim objektima kritične informacione infrastrukture Rusije, kao i kupovinu usluga neophodnih za korišćenje ovog softvera na ovakvim objektima, bez odobrenja kupovine ovlašćenog organa izvršne vlasti" - navodi se u dokumentu koji je potpisao Putin.

Vladimir Putin
foto: EPA / MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN

Peskov: Plaćanje ruskog gasa u rubljama neće početi od 31. marta

Novi mehanizam plaćanja ruskog gasa u rubljama neće se primenjivati od 31. marta kako je ranije najavljeno, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. - Neće, apsolutno. Plaćanje i isporuke su dugotrajan proces, rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje da li uputstvo da se mehanizam razvije do 31. marta znači da će nova pravila stupiti na snagu istog dana.

Ukrajinski pregovarač: Optimista sam

Ukrajinski mirovni pregovarač, koji je juče učestvovao u rusko-ukrajinskim pregovorima u Istanbulu, kaže da je „optimista“.

Ukrajina je predložila plan prema kojem na njenoj teritoriji ne bi bilo stranih vojnih baza i više ne bi izražavala želju da se pridruži vojnim savezima kao što je NATO.

Pregovarač Mihailo Podoljak rekao je danas da će Ukrajina održati referendum o mirovnom sporazumu sa Rusijom kada Rusija povuče svoje snage sa položaja 23. februara, odnosno kada potpuno povuče vojsku iz Ukrajine.

Rusija okuplja snage oko Černobilja, tvrde Ukrajinci

Ukrajinska vojska tvrdi da Rusija gradi vojsku oko nuklearne elektrane Černobilj, odnosno u tzv. zona isključenja proglašena nakon nuklearne katastrofe 1986.

Uprkos obećanjima Rusije da će smanjiti neprijateljstva u regionima oko Kijeva i Černigova, Rusi okupljaju snage oko Černihiva i granatiraju ga, saopštila je ukrajinska vojska, prenosi Kijev Indipendent.

Američki general: Rusija u Ukrajini angažovala 70-75 odsto svoje cele vojske

Rusija je u invaziji Ukrajine angažiovala od 70 do 75 posto svoje vojske, rekao je danas u američkom kongresu general Tod Volters, komandant američkih snaga u Europi.

Raketiran Donjeck, dve osobe poginule, četiri povređene

Dve osobe su poginule, a četiri su povređene kada je granata pogodila krov kuće u Donjecku, saopštio je danas štab Teritorijalne odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR). - Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije DNR, evakuisano je 29 osoba iz kuće u ulici Pinter, dvoje od njih su bili deca. Jednoipogodišnjak je hitno prevezen u lokalnu bolnicu. Prema operativnim informacijama, usled urušavanja krova, dve osobe su poginule, a četiri su povređene, navodi štab na Telegramu, prenosi agencija TASS.

Otet sveštenik u Hersonu

Ukrajinski mediji javljaju da je sveštenik Serhij Čudinovič otet iz crkve u Hersonu.

Kako navode, njega su trojica muškaraca koji su se predstavili kao policajci odvezli u nepoznatom pravcu.

Pre toga su pretražili crkvu, njegova dokumenta kao i telefon. Ruske snage su ranije kidnapovale nekoliko zvaničnika u Hersonskoj oblasti.

Rusi neće da pregovaraju o Krimu

Ruska strana neće ni sa kim razgovarati o Krimu, uključujući i pregovore sa Ukrajinom, ona je deo Rusije, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov je prokomentarisao pozive da se ide do kraja u vojnoj specijalnoj operaciji u Ukrajini.

-Nemamo Staljingrad u našem kalendaru i ne bi trebalo da bude. I što je najvažnije, ne bi trebalo da bude mesta za emocije. Pregovore vode profesionalci, morate im verovati. Stav ruske strane je dobro poznat, logičan, ima čvrstu osnovu i taj stav se nije promenio, rekao je on.

-Nastavljamo da radimo, a prepustimo emocije našim neprijateljima, predložio je Peskov.

Savetnik ukrajinskog predsednika: Pregovori su definitivno napredovali

Igor Žovkva, savetnik i zamenik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika, rekao je da su pregovori s Rusijom definitivno ostvarili napredak.

Rekao je da je ruska strana na jučerašnjim razgovorima u Istanbulu prvi put, umesto ultimatuma i postavljanja crvenih linija, poslušala ukrajinski stav.

Žovkva je za BBC poručio da Ukrajina neće trgovati ni najmanjim delom vsoje teritorije.

On tvrdi i da Rusija nije povukla trupe iz Kijeva i Černihova iako je rečeno da će smanjiti svoje operacije na tim područjima.

Rusija: Ukrajina koristi bogomolje kao punktove za prikupljanje oružja

Ruski mediji obajvili su fotografije kao dokaz da Kijev koristi bogomolje kao punktove za prikupljanje i prenos oružja.

Kako navode, dokaze im je poslao pripadnik jevrejske zajednice.

"Režim Zelenskog u te svrhe je koristio zgradu nove gradske sinagoge, koja se nalazi u Umanu u Šosejnoj ulici broj 1", navode.

Fotografije su nastale 21. marta, a oružje i municiju u zgradu sinangoge su unosili tako što su ih ubacili u vreće sa građevinskim otpadom.

Istovremeno, za prevoz nacionalista i stranih plaćenika iz zapadnih regiona Ukrajine koriste se autobusi koji imaju boje školskih vozila sa odgovarajućim oznakama "Deca", navode.

Bivši čelnik NATO: Sa Putinom nema mira

UN: Više od četiri miliona ljudi pobeglo je iz Ukrajine

Iz Ukrajine je od početka invazije pobeglo 4.019.287 ljudi, pokazuju podaci Agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice. Od toga je 2,3 miliona stiglo u Poljsku.

Procjenjuje se da je 6,5 miliona ljudi takođe raseljeno unutar Ukrajine.

Ukrajina: Rusija je izgubila 17.300 vojnika

Ukrajinske oružane snage tvrde da je Rusija od početka invazije do danas izgubila oko 17.300 vojnika.

Opasnost kod Černobilja

Ukrajinske oružane snage upozorile su da postoji opasnost da bi kod nuklearne elektrane u Černobilju mogla da eksplodira municija, rekla je zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk.

Medvedev o sankcijama: Stvarno, nenadoknadiv gubitak je što ostajemo bez skupih torbi

Sankcije Rusiji već su dovele do negativnih posledica po zapadne zemlje koje su ih uvele, rekao je Dmitrij Medvedev, zamenik predsjednika Veća bezbednosti Ruske Federacije, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

"Samo nekoliko nedelja nakon uvođenja paklenih sankcija Rusiji, očekivano, pokazalo se da se iste vraćaju Zapadu poput bumeranga", naveo je Medvedev.

Blokiranje naših banaka nije donijelo značajan rezultat. A svrha sankcije je bila, budimo jasni, da snažno pogodi obične građane Rusije. Naši građani zadržali su pristup ruskom platnom sistemu i koriste ga, objasnio je on.

Osim toga, nastavio je, zabrana izvoza ruskih energenata do sada je pogodila samo obične zapadne potrošače - vlasnike automobila, stanovnike kuća s plinskim grejanjem i druge.

"Šta još imamo od sankcija? Da, naravno, odlazak prodavaca luksuznog segmenta iz naše zemlje. Šta da radimo sada kada ne možemo da kupimo torbe i bunde za nekoliko miliona rubalja? Ovo je nenadoknadiv gubitak”, sarkastično je zaključio.

Ukrajinski savetnik: Rusko kretanje više izgleda kao rotacija i lizanje rana

Savetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Vadim Denisenko rekao je zasad teško govoriti o smanjenju ruskog neprijateljstva.

Nemačka je prvi put zvanično objavila moguću gasnu krizu

Nemačka je najavila prvu fazu spremnosti za moguću krizu u snabdevanju gasom, pozivajući građane i kompanije da smanje potrošnju pošto je Rusija signalizirala prekid isporuke ako se gas ne plaća u rubljama.

Ruska invazija zaustavila je izvoz žitarica iz Ukrajine

Ruska invazija na Ukrajinu i blokada crnomorskih luka gotovo su zaustavili ukrajinski izvoz žitarica, od kojeg mnoge zemlje u velikoj meri zavise.

Ovo je navodno slika iz ruske prodavnice

Ukrajinska Neksta objavila je fotografiju obaveštenja iz jedne ruske prodavnice koja krivi Bajdena za porast cena hrane.

Mediji navode da je vrlo verovatno reč o montaži.

Rusi gađali zapadni deo Ukrajine?

Ruske snage pogodile su industrijska postrojenja u zapadnoj Ukrajini u regiji Kmelnitskij, tvrdi regionalni guverner Sergej Hamalij, prenosi Skaj njuz.

Hamalij nije izneo detalje o ciljevima, ali je rekao da su požari lokalizovani i da se proverava ima li žrtava.

Tramp traži Putina da objavi štetne informacije o Bajdenovoj porodici

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao je ruskog predsednika Vladimira Putina da objavi sve štetne informacije koje ima o Bajdenovima.

Tramp tvrdi da sin američkog predsednika Džoa Bajdena, Hanter, ima neka sumnjiva poslovanja u Rusiji i da Putin o tome ima informacije.

"Mislim da Putin zna o tome", rekao je Tramp. "Mislim da bi trebalo da znamo o tome", dodao je bivši predsednik.

CNN navodi da je Hanter Bajden bio dobro plaćen za konsultantske poslove koje je obavljao u stranim zemljama, uključujući Ukrajinu i Kinu, u vreme kada je njegov otac bio potpredsednik.

Navode da Ministarstvo pravosuđa upravo sprovodi kriminalističku istragu o tim poslovima i mogućim finansijskim zločinima.

Britanski obaveštajci: Ruske snage trpe gubitke, povlače se zbog reorganizacije

Ruske snage trpe velike gubitke i prisiljene su da reorganizuju svoje jedinice, navodi se u najnovijem izveštaju britanskog Ministarstva odbrane o situaciji u Ukrajini.

Britanci tvrde da se ruske jedinice vraćaju u Belorusiju i Rusiju kako bi se reorganizovale i snabdele.

Britanska analiza usledila je nakon što je ruska vojska navela da će u skladu sa jučerašnjim mirovnim pregovorima u Istanbulu drastično smanjiti vojne operacije u blizini Kijeva.

Rusija će verovatno nastaviti da kompenzuje svoju smanjenu sposobnost kopnenog napredovanja masovnim bombardovanjima i raketnim napadima, smatraju iz Londona.

Zelenski: Ukrajinci nisu naivan narod, verujemo rezultatima ne rečima

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u novom obraćanju naciji rekao da je skeptičan prema ruskom obećanju da će smanjiti vojne aktivnosti kod Kijeva i Černihiva.

Naravno da vidimo rizike. Naravno da ne vidimo nikakvu osnovu za verovanje rečima predstavnika države koja nastavlja da se bori za naše uništenje. Ukrajinci nisu naivni ljudi. Ukrajinci su već naučili tokom 34 dana invazije i tokom proteklih osam godina rata u Donbasu da se može verovati samo konkretnim rezultatima, rekao je Zelenski.

"Situacija nije postala lakša. Razmera izazova se nije smanjila. Ruska vojska još uvek ima značajan potencijal za nastavak napada na našu državu. Imaju još dosta opreme i dovoljno ljudi koje mogu poslati u rat", dodao je on.

"Neprijatelj je još uvek na našoj teritoriji. Granatiranje naših gradova se nastavlja. Marijupolj je blokiran. Raketni i vazdušni udari ne prestaju. Ovo je stvarnost. To su činjenice. Da, signale koje čujemo s pregovaračke platforme možemo nazvati pozitivnim. Ali ti signali ne stišavaju eksploziju ruskih granata", rekao je Zelenski.

Napad na Lisičansk, ljudi ostali pod ruševinama

Granatiran je istočni ukrajinski grad Lisičansk, navodno su pogođeni stambeni blokovi u tom gradu.

Regionalni čelnik Luhanska Sergej Gaidai napisao je na Telegramu: "Oštećen je niz visokih zgrada. Čekamo informacije o žrtvama. Mnoge zgrade su se srušile. Spasioci pokušavaju da izvuku ljude iz ruševina".

Objavljene nove fotografije Marijupolja

Novi satelitski snimci kompanije Maksar pokazuju da su čitavi gradski blokovi u centru Marijupolja izbrisani s lica zemlje.

Lavrov stigao u Kinu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov stigao je jutros u Kinu u svoju prvu posetu od početka invazije.

Lavrov će sa kineskim domaćinima razgovarati o načinima pomoći Avganistanu. Očekuje se da će sastancima prisustvovati i diplomate iz Sjedinjenih Država i Avganistana.

Ukrajinci: Rusi se ne povlače, samo se pregrupišu

Ukrajinska vojska tvrdi da Rusija samo sprovodi rotaciju pojedinačnih jedinica, i da ne povlači vojnike kako je obećala.

Tokom jučerašnjih mirovnih pregovora održanih u Turskoj, ruski pregovarači obećali su da će smanjiti deo vojnih akcija, međutim ukrajinska vojska tvrdi da ruske snage nastavljaju da sprovode oružanu agresiju punog razmera protiv zemlje.

U izveštaju ukrajinske vojske navodi se da su Rusi samo prebacili jedinice sa jednog područja na drugo i formirali nove jedinice.

Kijev optužuje Moskvu da na okupiranim teritorijama Zaporožja i Hersona ruske snage pljačkaju, pritvaraju i maltretiraju stanovništvo.

U Lugansku, Ukrajinci tvrde da će Rusi organizovati novu mobilizaciju od 1. aprila, jer imaju problema sa kadrovskim jedinicama.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Bonus video:

00:36

U UKRAJINI NAJMANJE TRI OSOBE POGINULE, A 22 RANJENE: Raketa pogodila zgradu Regionalne uprave u Nikolajevu

Kurir.rs

Bonus video:

00:32

NOVA RUNDA PREGOVORA RUSIJE I UKRAJINE: Novi pregovori taktički ustupak Rusije, Ukrajina do sada izgubila 570 MILIJARDI dolara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track