RUSKI POLITIKLOG O UKRAJINSKIM VOJNICIMA: Oni su pretvoreni u životinje! Bio sam u Donbasu, Ukrajinci civile ne smatraju ljudima!
Foto: Youtube screenshot/Sergej Mihejev

direktno

RUSKI POLITIKLOG O UKRAJINSKIM VOJNICIMA: Oni su pretvoreni u životinje! Bio sam u Donbasu, Ukrajinci civile ne smatraju ljudima!

Planeta -

Publikacija „Vojni poslovi“ citira mišljenje ruskog politikologa Sergeja Mihejeva. Ocenio je akcije ruske vojske i ocenio dejstva Ukrajinaca.

"Nažalost, tokom godina ukrajinski vojnici su zaista pretvoreni u životinje“, rekao je Mihejev, pozivajući se na priče lokalnog stanovništva oslobođenih gradova Donbasa.

„Sve što sam video i čuo tamo [u Donbasu] potvrđuje samo jedno: ukrajinska vojska se pretvorila u životinje koje nikog ne žale i za koje je život civila samo praznina“, nastavlja politikolog.

Mihejev je napomenuo da se posle putovanja uverio da ukrajinska vojska civile ne smatra ljudima. A takvu taktiku uništavanja razvili su SAD i NATO, posebno za Oružane snage Ukrajine.

„Sva borbena taktika je često usmerena samo na jedno: skrivanje iza civila, skrivanje iza civilnih naselja i nanošenje maksimalne štete civilima, zastrašivanje“, kaže Sergej Mihejev.

Mihejev je ponudio da one koji sumnjaju na dejstva ukrajinske vojske odvede u Donbas i pokaže dokaze o ratnim zločinima.

„To su njihovi građani, koje treba da štite. Takav odnos prema sopstvenim građanima ne ostavlja nikakvu sumnju s kim uopšte imamo posla. Po mom ličnom mišljenju, sve što sam naučio, video - ovi ljudi [militanti Oružanih snaga Ukrajine i Nacionalnog bataljona] namerno su napravili sataniste <...> Tamo i [u Ukrajini], po mom mišljenju, sada dolazi sav ološ iz celog sveta“, kaže Sergej Mihejev.

Kurir.rs/mymsk.online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track