ZVER OD 670.000 EVRA ZAPLENJENA RUSKOM OLIGARHU Ovako izgleda limuzina otporna na metke koju su Italijani oduzeli Usmanovu FOTO
Foto: Printscreen/Youtube

zaplena

ZVER OD 670.000 EVRA ZAPLENJENA RUSKOM OLIGARHU Ovako izgleda limuzina otporna na metke koju su Italijani oduzeli Usmanovu FOTO

Planeta -

Italija je zaplenila luksuznu limuzinu otpornu na metke i vrednu 670.000 dolara koja pripada sankcionisanom ruskom oligarhu, preneo je u utorak italijanski list Korijere dela sera.

Vlasti su zaplenile crni "mercedes-majbah S650 guard vr10" koji pripada rudarskom i telekomunikacionom tajkunu Ališeru Usmanovu u poslednjih nekoliko dana na Sardiniji, navodi se u izveštaju Korijere dela sera.

Italijanska poreska policija potvrdila je u utorak Tajmsu da se automobil nalazi među imovinom Usmanova na ostrvu koja je zaplenjena. L'Unione Sarda, lokalni italijanski list, takođe je u utorak izvestio da su vlasti zaplenile njegov kompleks nekretnina u zalivu Pevero, vredan 17 miliona evra, ili oko 19 miliona dolara, i šest njegovih korporativnih vozila.

Njegova zaplenjena imovina na Sardiniji iznosi ukupno 66 miliona evra, ili oko 73 miliona dolara, navodi L'Unione Sarda.

Vlasti na Sardiniji i predstavnici Usmanova nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar o izveštajima o zaplenama.

Majbah težak pet tona vredi oko 600.000 evra, ili oko 670.000 dolara, i opremljen je oklopom i prozorima debljine 10 centimetara koji su dizajnirani da izdrže eksplozije i napade mitraljezom, izvestio je Korijere dela sera. Kompanija "Mercedes" je rekla da može da izdrži dve granate koje eksplodiraju u isto vreme, prema izveštaju Tajmsa.

"Mercedes" nije odmah odgovorio na Insajderov zahtev za komentar o detaljima vozila.

Usmanova je 28. februara sankcionisala Evropska unija. U izveštaju Saveta EU navodi se da on ima ''posebno bliske veze'' sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i da se smatra jednim od njegovih ''omiljenih oligarha''.

Portparol milijardera, koji je takođe bio na meti sankcija Velike Britanije i SAD, rekao je za Gardijan prošle nedelje da je on preneo deo svoje imovine, uključujući dve vile u Velikoj Britaniji, u neopozive fondove i da ih više ne poseduje.

Usmanov je peta najbogatija osoba u Rusiji, sa procenjenom neto vrednošću od 18,7 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track