VAŠINGTON UBLAŽIO SANKCIJE MOSKVI: Ovaj ruski proizvod je neophodan američkim farmerima! A nije jedini za koji su ublažene mere!
Foto: Nsseme

očekivano

VAŠINGTON UBLAŽIO SANKCIJE MOSKVI: Ovaj ruski proizvod je neophodan američkim farmerima! A nije jedini za koji su ublažene mere!

Planeta -

Vašington je ublažio sankcije na ruske poljoprivredne proizvode, uključujući đubriva, uvedene Moskvi zbog krize u Ukrajini. Ovaj potez ima za cilj da zaštiti američke farmere od nestašice hemijskih proizvoda dok cene hrane u zemlji i dalje rastu.

Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) američkog trezora nedavno je objavila novu opštu dozvolu od 24. marta, kojom su efektivno uklonjena ograničenja na uvoz ruskih đubriva.

Dokument je odobrio transakcije koje se odnose na izvoz i ponovni izvoz poljoprivrednih proizvoda, koje su prošlog meseca zabranjene Vašingtonskim „Propisima o sankcijama za štetne spoljne aktivnosti“.

Na listi agroproizvoda koji su sada izuzeti od sankcija su hrana za ljude, žive životinje, vitamini i minerali, aditivi i suplementi u hrani, seme za prehrambene useve, đubriva i reproduktivni materijal.

Izuzeci takođe obuhvataju lekove, medicinske uređaje, ažuriranja softvera i rezervne delove za medicinske uređaje i medicinske komponente povezane sa Covid-19. Analitičari kažu da bi EU uskoro mogla da kopira tu meru.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja