ALI, JA SAM SADA PREDSEDNIK, JA! Okupljeni u Beloj kući iskulirali Bajdena, oduševljeno pojurili do bivšeg šefa Baraka Obame VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

tužno

ALI, JA SAM SADA PREDSEDNIK, JA! Okupljeni u Beloj kući iskulirali Bajdena, oduševljeno pojurili do bivšeg šefa Baraka Obame VIDEO

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden snimljen je kako deluje izgubljeno nakon što su ga okupljeni u Beloj kući potpuno ignorisali i pojurili da se druže sa Barakom Obamom koji je prvi put posetio predsedničku rezidenciju od kada je napustio funkciju.

Bajden (79) snimljen je u utorak kako blago ogorčen diže ruke, pošto ga je grupa političara i fanova izignorisala i potrčala da pozdravi Obamu (60).

Aktuelni predsednik pozvao je bivšeg šefa u Belu kuću, na proslavu 12. godišnjice od pokretanja Zakona o pristupačnoj nezi, poznatijeg kao Obamaker.

Obama i Bajden su zajedno predstavili plan Bajdenove administracije da "popravi” takozvani "porodični problem" Obamakera.

Bajden je bio Obamin potpredsednik i pre nego što su ga "otkačili" da bi se družili sa 43. predsednikom SAD, dvojica lidera su se šalila, grlila i smejala dok su demokrate u Istočnoj sobi klicale i aplaudirale, prenosi Dejli mejl.

Obama je počeo svoj govor šaleći se da mu se pridružio "potpredsednik Bajden“ i rekao da su "napravljene neke promene“ u pet godina otkako je otišao – uključujući da su svi agenti Tajne službe "prisiljeni da nose avijatičarske naočare“ i da "postoji neka mačka koja trči po rezidenciji". Čak se našalio da je morao da stavi kravatu za taj dan.

"Hvala vam, potpredsedniče Baajden. Potpredsednik – to je bila šala“, rekao je Obama uz mnogo smeha i aplauza.

Onda je opet pojasnio: "To je sve bilo namešteno. Moj predsednik, Džo Bajden".

Ali nakon govora, Obama je viđen kako se rukuje sa obožavaocima i kolegama političarima u Istočnoj sobi, dok je Bajden - koji je najstariji predsednik ikada - lutao okolo i izgledao zbunjeno.

Na drugom snimku, Bajden je viđen kako stoji iza Obame i potpredsednice Kamale Haris koji se rukuju sa ljudima, dok na njega niko ne obraća pažnju.

Nije iznenađujuće što Obama privlači svu pažnju, s obzirom da je bivši predsednik i dalje veoma popularan u svojoj stranci, navodi britanski medij. Takođe izgleda znatno energičnije od 79-godišnjeg Bajdena, kome predstoje teški izbori na polovini mandata budući da mu popularnost opada.

Snimak zbunjenog Bajdena postao je hit na društvenim mrežama.

"Čovek koji je navodno dobio 80 miliona glasova... ali ne može da nađe nijednog prijatelja u prepunoj prostoriji“, naveo je jedan korisnik.

"Tužno je, tačno se vidi da je pogubljen. Bar poštujte funkciju i pokažite čoveku malo poštovanja. Ne slažem se sa njegovom politikom ili demokratama, ali razgovarao bih s njim ako niko drugi ne želi", naveo je drugi.

"Pretpostavljam da znamo ko zaista vodi Belu kuću, a to nije Džo!", naveo je neko.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track