JEDNA OD NAJVEĆIH ZAPLENA U EVROPI: Španska civilna garda otkrila kolekciju prepariranih životinja vrednu 29 miliona evra VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

tužno

JEDNA OD NAJVEĆIH ZAPLENA U EVROPI: Španska civilna garda otkrila kolekciju prepariranih životinja vrednu 29 miliona evra VIDEO

Planeta -

Španska policija zaplenila je jednu od najvećih "kolekcija" prepariranih životinja u Evropi.

Civlna garda pronašla je više od 1000 primeraka prepariranih životinja u industrijskom skladištu u Beteri u Valensiji. Među zaplenjenim "životinjama" u i neke izumrle i ugrožene vrste, a procenjuje se da je cela kolekcija vredna 29 miliona evra.

Vlasti Valensije navode da bi osoba koja je pod istragom mogla da bude optužena za krijumšarenje kao i za kršenje zakona o zaštiti flore i faune, prenose britanski mediji.

Istražni agenti navode da su pronašli preparirane životinje u dva skladišta koja se prostiru na preko 50.000 kvadratnih metara na periferiji Betera, malog grada severno od grada Valensije na istočnoj obali.

Od 1.090 pronađenih plišanih životinja, 405 ugrožene vrste, a pronašli su i jednu izumrlu vrstu - saharskog oriksa, belu antilopu koja je nekada bila rasprostranjena širom severne Afrike i koju je Međunarodna unija za zaštitu prirode proglasila izumrlom u divljini 2000. godine.

U kolekciji su se takođe nalazile još najmanje dve vrste koje su skoro izumrle, uključujući adaksa - antilopu iz Sahare, i bengalskog tigra.

Agenti su, između ostalih, primetili i punjene primerke geparda, leoparda, lava, risa, polarnog medveda, snežnog pantera i belog nosoroga, kao i 198 velikih kljova slonova.

Operacija je počela prošlog novembra, kada su agenti prvi put saznali za moguću privatnu kolekciju u toj oblasti.

Civilna garda je rekla da će istražiti da li postoje dokumenti koji opravdavaju vlasništvo nad kolekcijom.

Kurir.rs

Bonus video:

01:22

Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje migranta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track