UKRAJINSKO PREDSEDNIŠTVO: Izuzetno teški pregovori sa Rusijom
Foto: Profimedia, Shutterstock

rat u ukrajini

UKRAJINSKO PREDSEDNIŠTVO: Izuzetno teški pregovori sa Rusijom

Planeta -

Pregovori sa Moskvom o rusko-ukrajinskom mirovnom sporazumu su "izuzetno teški", izjavio je danas savetnik ukrajinskog predsedništva Mihail Podoljak nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin osudio "nedostatak koherentnosti" Ukrajinaca koja "stvara teškoće".

-Pregovori su izuzetno teški, rekao je novinarima Podoljak i uzrazio žaljenje "što ruska strana ostaje pri svojoj tradicionalnoj taktici javnog pritiska na proces pregovora, posebno putem odredjenih izjava".

Putin optužio je danas Kijev da je odstupio od dogovora postignutih u Istanbulu, navodeći da će Rusija nastaviti vojnu operaciju u Ukrajini dok ne realizuje postavljene zadatke.

-U Istanbulu smo postigli odredjeni nivo dogovora koji se sastojao u tome da se bezbednosne garancije za Ukrajinu – a ukrajinska strana za sebe izriče veoma oštre bezbednosne garancije – neće proširiti na teritoriju Krima, Sevastopolja i Donbasa. Videli smo, usledile su naše akcije na stvaranju uslova za nastavak dogovora - pregovaračkog procesa. Umesto toga, suočili smo se sa provokacijom u Buči i, što je najvažnije, ukrajinska strana je odstupila od svojih dogovora u Istanbulu, rekao je Putin.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track