PREDSEDNIK NEMAČKE: U Kijevu nisu želeli moju posetu
Foto: EastNews / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

RAT U UKRAJINI

PREDSEDNIK NEMAČKE: U Kijevu nisu želeli moju posetu

Planeta -

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer izjavio je danas da mu je poljski predsednik Andžej Duda predložio da otputuju u Ukrajinu sa drugim liderima kako bi izrazili solidarnost sa tom zemljom, ali da to nisu želeli u Kijevu.

Prethodno je nemački list Bild preneo izjavu neimenovanog ukrajinskog diplomate da Štajnmajer trenutno nije dobrodošao u Kijev jer je u prošlosti imao bliske odnose sa Rusijom.

Štajnmajer je tokom posete Poljskoj rekao da mu je Duda predložio da otputuju u Kijev sa predsednicima Litvanije, Letonije i Estonije kako bi poslali "snažan signal zajedničke evropske solidarnosti sa Ukrajinom" i dodao da je bio spreman na to.

Nemački predsednik je prošle nedelje priznao greške u politici prema Rusiji dok je bio ministar spoljnih poslova, od 2005. do 2009. i od 2013. do 2017. godine. Nemačka je u to vreme imala bliske energetske veze sa Rusijom.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track