ZA KAPETANA AMERIKA KOJI JE HITLERA RASPALIO PESNICOM DALI VIŠE OD 3 MILIONA DOLARA: Na aukciji prodato 1.izdanje čuvenog stripa!
Foto: Profimedia / Heritage Auctions /Ferrari

strip i kritika

ZA KAPETANA AMERIKA KOJI JE HITLERA RASPALIO PESNICOM DALI VIŠE OD 3 MILIONA DOLARA: Na aukciji prodato 1.izdanje čuvenog stripa!

Planeta -

Prvi strip ikada u kojem se pojavljuje Kapetan Amerikea prodat je na aukciji po skoro rekordnoj ceni.

Pobednička ponuda za "Kapetan Amerika strip br. 1" bila je neverovatnih 3,1 milion dolara... što nije daleko od 3,6 miliona dolara koje je neko izdvojio 2014. za prvi strip sa Spajdermenom.

Strip, koji je predstavio Kapetana Ameriku i njegovog vernog drugara Bakija, objavljen je daleke 1941. godine, a ovaj je bio u ne baš sjajnom stanju.

Izdanje, prodato preko Heritadž Okšns (Heritage Auctions), ima 45 stranica, a na naslovnoj strani se nalaze slike Kapetana Amerike kako udara Adolfa Hitlera i bori se protiv nacista.

Kapetan Amerika kreiran je kao reakcija Džoa Sajmona i umetnika Džeka Kirbija na zločine koji su bili počinjeni od strane nacističkog režima kojeg je predvodio Adolf Hitler i na američku nevoljnost da se priključi Drugom svetskom ratu na strani Saveznika

Ovo su rekordne cene za druge stripove o superherojima: prvo pojavljivanje Supermena koštalo je 3,2 miliona dolara 2014. godine, dok je prvi strip sa Betmenom koštao 2,2 miliona dolara u januaru 2021.

Prodajna cena od 3,1 miliona dolara za "Kapetn amerika stripove" stavlja ga u prvih 5 najskupljih stripova ikada prodatih.

Ovom istom izdanju je rasla vrednost tokom godina. Ranije je prodato na aukciji dva puta, donevši preko 25.000 dolara u 2010. i 915 hiljada dolara u 2019.

Kurir.rs / TMZ, Foto: Profimedia / Heritage Auctions /Ferrari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track