RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE TVRDI Krstarica Moskva je potonula! Zbog oštećanja trupa brod izgubio stabilnost!
Foto: Foto Prin, FOTO Printscreen Youtube

Pomorski rat

RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE TVRDI Krstarica Moskva je potonula! Zbog oštećanja trupa brod izgubio stabilnost!

Planeta -

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je večeras da je ruska raketna krstarica Moskva potonula.

Prilikom šlepanja u svoju bazu krstarica "Moskva", zbog oštećenja koje je zadobila tokom požara, izgubila je stabilnost, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U uslovima bure krstarica je potonula.

Raketna krstarica "Moskva" potonula je dok je bila vučena na odredište u oluji zbog oštećenja trupa zadobijenog usled požara od detonacije municije. Ovo je u četvrtak saopšteno u Ministarstvu odbrane Ruske Federacije, prenosi ruska agencija TASS.

"Tokom vuče krstarice Moskva do odredišne luke, brod je izgubio stabilnost zbog oštećenja trupa zadobijenih tokom požara od detonacije municije. U uslovima olujnog mora, brod je potonuo", saopštio je vojni resor.

Kako je ranije saopšteno, posada krstarice evakuisana na brodove Crnomorske flote u tom području.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije u četvrtak da je gardijska raketna krstarica Crnomorske flote „Moskva“ ozbiljno oštećena usled detonacije municije koja je nastala usled požara, a posada je evakuisana na brodove flote. u oblasti. Ministarstvo je saopštilo da se istražuje uzrok požara.

Kasnije su u resoru pojasnili da je krstarica i dalje plutajuća, a njeno glavno raketno naoružanje nije oštećeno. Preduzete su mere da se krstarica odvuče do luke.

Krstarica je bila 60 do 65 nautičkih milja južno od Odese kada se požar, koji je trajao nekoliko sati, razbuktao. ; Rusija je saopštila da je požar na brodu, na kojem bi obično bilo 500 mornara, primorao celu posadu da se evakuiše, da je požar ugašen i da će brod biti odvučen u luku sa netaknutim lanserima navodjenih projektila.

Krstarica može da nosi 16 krstarećih raketa dugog dometa, a njeno uklanjanje iz borbe bi u velikoj meri smanjilo rusku vatrenu moć u Crnom moru.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija/TASS/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track