(NE)SREĆNI DOBITNIK: Migrant ogrebao 250.000 evra, ali ne može da ih podigne jer nema dokumenta
Foto: Jonathan Jake Scott / Alamy / Alamy / Profimedia

belgija

(NE)SREĆNI DOBITNIK: Migrant ogrebao 250.000 evra, ali ne može da ih podigne jer nema dokumenta

Planeta -

U proteklih par nedelja život mladića iz Alžira, koji se trenutno nalazi u Belgiji i to bez dokumenata, potpuno se promenio kada je odlučio da kupi greb-greb karticu i osvojio 250.000 evra. Novac koji bi mu kao migrantu pomogao da reši važna životna pitanja, nažalost, ne može da podigne, jer nema papire.

"Nisam to očekivao. Jednom sam osvojio pet evra. Drugi put 10. A sledeći put... Ova količina novca je potpuno neverovatna. Bio sam presrećan i isprva nisam mogao da verujem", rekao je Alžirac medijima.

U Belgiju je stigao pre dva meseca preko Španije i Francuske. U Alžiru nije mogao da nađe posao. Želja mu je da tu i ostane.

"Hoću da radim. U Briselu. Mogu da otvorim prodavnicu. Belgija je dobra zemlja", rekao je on i objasnio da bi od novca sa lutrije, pre svega, kupio stan jer trenuto nema krov nad glavom.

Nakon što je "ogrebao" 250.000 evra, nije se pojavljivao nedelju dana. Prošlog petka, tri čoveka su se pojavila u Nacionalnoj lutriji sa njegovim tiketom. Isprva su nadležni posumnjali da su ukrali dobitni tiket zbog čega su uhapšeni.

Međutim, Alžirac je kasnije ispričao da to nije tačno.

"Dao sam tiket svom prijatelju, zato što on ima papire. Rođen je u Francuskoj, pa sam ga zamolio da preuzme novac umesto mene", otkrio je migrant.

Trojica uhapšenih su posle toga puštena na slobodu.

U međuvremenu, pronašao je advokata sa kojim će pokušati da dođe do novca.

"U supermarketu su znali da je on pravi dobitnik zbog snimka sigurnosnih kamera. Ipak, doći do tog novca nije tako lako", ističe advokat Aleksander Ferštete.

Nacionalna lutrija i dalje čeka sa isplatom. Zahtevaju broj računa u banci. Pošto nema dokumenta, ne može ni da otvori račun.

"Videćemo kako ćemo da rešimo ovo. Dok se to ne desi, tiket se nalazi na čuvanju u policiji. Tražimo dokumenta koja bi mogla da potvrde njegov identitet. Moraće da stupi u kontakt sa rodbinom u Alžiru", objašnjava advokat.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

10:09

U EGIPTU GRADILI PIRAMIDE, A NAŠI DIZALI OGROMNE SPOMENIKE KOD RAJCA: Visoki 2 metra, za meštane koji su odbijali da umru bez vina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track