DA LI JE OVO SNIMAK RUSKE KRSTARICE MOSKVA? Jesu li brod zaista potopile protivbrodske rakete, ili je krivac požar?! FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

rat u ukrajini

DA LI JE OVO SNIMAK RUSKE KRSTARICE MOSKVA? Jesu li brod zaista potopile protivbrodske rakete, ili je krivac požar?! FOTO, VIDEO

Planeta -

Društvenim mrežama kruži navodni snimak na kome je navodno prikazana ruska krstarica "Moskva", koja je u četvrtak potonula kod obala Ukrajine.

Na neproverenom snimku navodno se vidi ruski ratni brod pred samo potonuće.

Video je prvo osvanuo na Tviteru.

Ruska Crnomorska flota Prj. 712 pomorski tegljač za spasavanje Šahter (SB-922) pored Moskve, navodi se u opisu snimka koji je objavio korisnik OSINTtehnical.

Kurir.rs nije mogao da proveri autentičnost snimka.

Rusija, Ukrajina, rat, Crno More
foto: Printscreen/Twitter

Rusija je inače dva dana kasnije objavila snimak postrojavanja posade raketne krstarice Moskva, gde je primećen i komandant broda, za koga se tvrdilo je poginuo.

Interesantno je da je na smotri u Sevastopolju bilo 240 mornara i oficira od ukupno 510 članova broda i da su njima oko stotinu prikazani obrazi.

Koliko je mornara na brod bilo ukrcano, koliko je povređeno, poginulo ili nestalo za sad nije poznato, osim što se na ruskim drušvenim medijima pojavile za sad dve slike stradalih mornara, ali autentičnost čitave priče nije bilo moguće potvrditi.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video:

00:28

Šesti paket sankcija Rusiji: EU razmatra restrikcije koje će pogoditi bankarski sektor i energetiku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track