09:51

VASKRS U RATU DVA PRAVOSLAVNA NARODA Dr Boljević tvrdi: Biće provokacija za praznike

međunarodna kriza u Ukrajini

DVA PRAVOSLAVNA NARODA U RATU NA VASKRS Dr Boljević tvrdi: Biće provokacija za praznike AZOV IMA JOŠ SAMO JEDNU MOGUĆNOST!

Planeta -

Prof. dr Sergej Boljević istakao je za televiziju Kurir da je veoma moguće očekivati provokacije sa ukrajinske strane za vreme vaskršnjih praznika, dok sa druge strane i ukrajinska strana to tvrdi

Kriza u Ukrajini i ratna dejstva se intenziviraju. Nažalost, i pravoslavni Vaskrs će biti obeležen usred ofanzive.

Sve to voditelji Redakcije, jutarnjeg programa Kurir televizije, pitali su prof. dr Sergeja Boljevića, specijalistu patofiziologije i pulmologije, šefa katedre patologije na Sečenovskom univerzitetu.

Sergej Boljević
foto: Kurir Televizija

- Sukob svakoga pogađa. Nesumnjivo da će i ove godine biti obeleženi praznici. Sve će biti kao i uvek, ipak, Crkva igra veliku ulogu u duši ruskog čoveka. Ratuje ruski narod sa ukrajinskim narodom. Niko sa narodom ne ratuje. Trudi se da se zaštiti ukrajinski narod. Vidite koliko su ljudi bili uplašeni - rekao je za televiziju Kurir prof. dr Sergej Boljević, specijalista patofiziologije i pulmologije i šef katedre patologije na Sečenovskom univerzitetu.

Boljević je odgovorio i šta misli da će se desiti sa zarobljenim militantima u Azovstalju.

Sergej Boljević
foto: Kurir Televizija

- Što se tiče primirja, evo i naš predsednik Vladimir Vladimirovič Putin je rekao da ove u Azovstalju ne treba dirati, svaki dan imaju mogućnost da izađu da se predaju. Svaki dan - rekao je za televiziju Kurir prof. dr Sergej Boljević.

Sergej Boljević
foto: Kurir Televizija

Prema navodima ruskog Ministarstva odbrane, Moskva raspolaže pouzdanim dokazima da Kijev priprema užasne provokacije na pravoslavni Uskrs sa ciljem da optuži rusku vojsku za masakr civila. Sa druge strane, Kijev upozorava na moguće ruske "provokacije" tokom predstojećih uskršnjih praznika.

1 / 6 Foto: Printscreen Youtube

I sagovornik voditelja Redakcije Olje Lazarević i Gorana Anđelkovića tvrdi da su provokacije itekako moguće za praznik.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:25

Prof. dr Sergej Boljević o najnovijim informacijama iz Moskve

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track