TAČNO U 14 SATI RUSIJA OBUSTAVLJA OPERACIJE Za danas planirana evakuacija iz Azovstalja
Foto: Profimedia / Maximilian Clarke/ SOPA

RAT U UKRAJINI

TAČNO U 14 SATI RUSIJA OBUSTAVLJA OPERACIJE Za danas planirana evakuacija iz Azovstalja

Planeta -

Ruske snage i snage Donbasa poštovaće prekid vatre oko opkoljene čeličane Azovstalj u Marijupolju u ponedeljak od 14 časova po moskovskom vremenu, omogućavajući civilima da se evakuišu na sigurno, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

General-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom, rekao je da će se oružane jedinice ''povući na bezbednu udaljenost i održavati izlaz civila iz pomenutog područja u bilo kom pravcu koji oni izaberu“, prenosi RT.

Podrazumeva se da je između 300 i 1.000 civila zarobljeno na mestu pored ostataka odbrambenih snaga grada.

Izvori kažu da su neki od onih koji se nalaze u podzemnim bunkerima u fabrici tamo od kraja februara i da nedeljama nisu videli dnevnu svetlost.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track