NEZAPAMĆENI UŽAS: Tinejdžer (14) zadavio devojčicu (10) pa se seksualno iživljavao nad telom
Foto: - / Panthermedia / Profimedia

viskonsin

NEZAPAMĆENI UŽAS: Tinejdžer (14) zadavio devojčicu (10) pa se seksualno iživljavao nad telom

Planeta -

U američkom gradu Vinskonsinu početkom ove nedelje odigrao se monstruozni zločin kada je tinejdžer ubio devojčicu Lili Peters, a onda seksualno zlostavljao njeno telo.

Na mučnom ročištu koje se vodilo tokom jučerašnjih popodnevnih sati osumnjičeni 14-godišnjak optužen je kao odrasla osoba, a sudija Benjamin Lane pristao je na zahtev tužioca da se odredi kaucija u iznosu od milion dolara. Optuženom je naloženo da izbegava kontakt sa maloletnicima, osim sa svojom braćom i sestrama, pod uslovom da je takav kontakt pod nadzorom.

Tužioci su identifikovali osumnjičenog preko njegovih inicijala i to samo kao četrnaestogodišnjeg dečaka i naveli da je učenik osmog razreda priznao da je fizički napao dete pre nego što ju je zadavio do smrti, a zatim i seksualno napao.

- Osumnjičeni je udario žrtvu pesnicom u stomak, oborio je na zemlju, suštinski zadavio, udario je štapom, a zatim seksualno napao, ispričao je okružni tužilac okruga Čipeva Vejd Njuel koji je osumnjičenog tinejdžera optužio za prvostepeno ubistvo, seksualni napad prvog stepena i seksualni napad prvog stepena sa detetom mlađim od 13 godina koji je rezultirao velikim telesnim povredama, za šta je moguće da dobije doživotnu robiju.

Advokat odbrane pokušaće da ospori zahtev da se tinejdžeru sudi kao odrasloj osobi i da premestiti predmet na sud za maloletnike.

Lilino telo poslato je preko državnih granica u okrug Remzi u Minesoti, gde je obavljena obdukcija.

Lili je nestala u nedelju uveče, što je prijavio njen otac nakon što se nije vratila od tetke. Tim za pretragu pronašao je njeno telo sledećeg jutra u predgrađu u blizini pivare Leinenkugel. Već u utorak šef policije Čipeva Folsa Metju Kelm izjavio je da je neidentifikovani maloletnik priveden.

- Osumnjičeni nije bio stranac već poznat žrtvi. Ne verujemo da u ovom trenutku postoji opasnost za zajednicu izjavio je tada šef policije, koja je takođe izdala nalog za pretres kuće Liline tetke u ulici North Grove.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track