ŠOKANTNA SCENA NA RUSKOJ TELEVIZIJI! Satanin sin za 106 sekundi stiže do Berlina ZASTRAŠUJUĆA EMISIJA (VIDEO)
Foto: Profimedia

pRETNJA EVROPi

ŠOKANTNA SCENA NA RUSKOJ TELEVIZIJI! Satanin sin za 106 sekundi stiže do Berlina ZASTRAŠUJUĆA EMISIJA (VIDEO)

Planeta -

Rusija je nedavno probno lansirala novu interkontinentalnu balističku raketu sa nuklearnim oružjem RS-28 Sarmat.

U emisiji "Rusija 1" ruska novinarka Olga Skabejeva i poslanik Državne dume iz frakcije LDPR Aleksej Žuravljov razgovarali su o tome koliko sekundi novoj balističkoj raketi, koju zovu i "Satanin sin", treba da stigne do glavnih gradova Velike Britanije, Nemačke i Francuske - zemalja koje isporučuju oružje Ukrajini.

Ovaj snimak objavljen je na telegram kanalu Ksenije Sobčak pod nazivom "Krvava dama".

- Jedna Satana i to je to. Britanska ostrva su postojala jednom, Britanska ostrva više ne postoje. Ozbiljan sam - rekao je Žuravljov.

Raketa Sarmata, Sarmat, Sarmat -28, RS-28
foto: Profimedia

Poslanik Državne dume Jevgenij Popov iz partije Jedinstvena Rusija pokušao je da ovo opravda argumentom da Britanija takođe ima nuklearno oružje, a, kako on kaže, ako se upotrebi raketa Sarmat niko neće preživeti u ovom ratu i niko neće ostati na planeti.

- Počećemo ispočetka - rekla je novinarka Skabejeva, prenosi Yahoo news.

Ona je dodala da je vreme leta nove rakete od Kalinjingrada do Berlina 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza 200 sekundi i do Londona 202 sekunde, a zatim je se na ekranu pojavila grafika koja je pratila ove njene navode.

- Vreme leta raketa RS-28 Sarmat do prestonica zemalja koje Ukrajini snabdevaju najviše naoružanja. Zapadne zemlje treba da vide i ovu sliku. Računajte svaku sekundu. Za šta ćete imati vremena - zapitao se Žuravljov.

Sarmat
foto: Printscreen Tweeter

Podsetimo, vest o probnom lansiranju rakete objavljena je u sredu 20. aprila. RS-28 Sarmat je težak više od 200 tona i domet mu je 18.000 kilometara. Rusija tvrdi da Sarmat može da dostigne brzinu od 25.750 kilometara na sat i da može da rasporedi 10 ili više bojevih glava na svaku raketu.

Sa Sarmatom, Rusija ima opciju da je ispali preko bilo kojeg od Zemljinih polova. Smatra se velikim izazovom za zemaljske i satelitske radarske sisteme i sisteme za praćenje.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

02:24

AMBASADOR UKRAJINE TVRDI: Ruska vojska stagnira u mnogim pravcima, ima problem sa logistikom, ostaće bez municije za 10 dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track