UBIJEN DUH KIJEVA? Mediji otkrili i njegov identitet, evo ko je on FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen YT/Top Channel Albania

ruska invazija na ukrajinu

UBIJEN DUH KIJEVA? Mediji otkrili i njegov identitet, evo ko je on FOTO, VIDEO

Planeta -

Misteriozni ukrajinski pilot borbenog aviona zvan "Duh Kijeva" nakon što je navodno oborio na desetine ruskih aviona navodno je poginuo u borbi.

O smrti toliko proslavljenog enigmatičnog pilota izvestio je londonski Tajms, koji je po prvi put takođe javno identifikovao majora Stepana Tarabalku, 29-godišnjeg oca jednog deteta, kao ratnog heroja.

Tarabalka je bio zaslužan za uklanjanje čak 40 ruskih aviona sve dok i sam nije oboren 13. marta dok se borio sa "ogromnim" brojem neprijateljskih snaga, piše britanski list, a prenosi Njujork post.

Tarabalka je posthumno odlikovan najvećom ukrajinskom medaljom za hrabrost u borbi, Ordenom Zlatne zvezde, sa zvanjem Heroja Ukrajine, saopštila je njegova porodica.

Njegov šlem i naočare - sve što se videlo na njemu kada su ukrajinski zvaničnici promovisali njegovo herojstvo - sada će biti na aukciji u Londonu, rekli su izvori UK tajms potvrđujući Tarabalkin identitet.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja