DVE EKSPLOZIJE ODJEKNULE U RUSIJI NA GRANICI SA UKRAJINOM Oglasio se regionalni guverner
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

kriza na istoku

DVE EKSPLOZIJE ODJEKNULE U RUSIJI NA GRANICI SA UKRAJINOM Oglasio se regionalni guverner

Planeta -

Dve eksplozije odjeknule su rano jutros u Belgorodu, regiji na jugu Rusije koja se graniči sa Ukrajinom, objavio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

- Pre 30 minuta probudio sam se uz zvuke dve glasne eksplozije. Prema informacijama iz operativnog centra, nije nastala nikakva šteta i nema žrtava, rekao je Gladkov oko 2.40 sati po lokalnom vremenu.

Juče je, podsetimo, izbio velik požar u pogonu ruskog Ministarstva odbrane u Belgorodu. Uzrok požara nije poznat.

Ruski zvaničnici su u više navrata optužili Ukrajinu za napade na skladišta goriva i vojne instalacije na ruskoj teritoriji.

Izvori ukrajinske vlade tvrde da se takvim tvrdnjama "podstiče anti-ukrajinski sentiment" u populaciji. Nismo u mogućnosti da potvrdimo izveštaje.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja