DVA MESECA TAME Šta kažu civili evakuisani iz Azovtsalja: Nismo dugo videli sunčevu svetlost VIDEO
Foto: Printscreen Twitter/NY Times

rat u ukrajini

DVA MESECA TAME Šta kažu civili evakuisani iz Azovtsalja: Nismo dugo videli sunčevu svetlost VIDEO

Planeta -

Desetine civila evakuisano je iz južnog lučkog grada Marijupolja nakon višenedeljne opsade u čeličani Azovstalj.

Smatra se da je u bunkerima i skloništima čeličane oko 2.000 ukrajinskih boraca i oko 1000 civila.

Nekadašnja radnica u čeličani Natalija Usmanova je rekla da dva meseca nije videla sunčevu svetlost i dodala da je mislila da neće preživeti, prenosi BBC.

-Užasno sam se plašila. Kada je bunker počeo da se trese, bila sam histerična, moj muž vam to može potvrditi. Bila sam tako uplašena da će se bunker urušiti, rekla je Usmanova.

Rusija je saopštila da je desetine civila stiglo u selo koje kontroliše.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je velika grupa takođe na putu za Zaporožje koje kontroliše Ukrajina.

-Prva grupa od oko 100 ljudi već ide ka kontrolisanoj oblasti, tvitovao je on.

-Sutra (ponedeljak) ćemo se sastati sa njima u Zaporožju. Zahvalni smo našem timu! Sada oni, zajedno sa UN, rade na evakuaciji drugih civila iz fabrike, dodaje ukrajinski predsednik.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track