RUSI I VEČERAS BOMBARDOVALI ODESU: Ukrajinci potvrdili da je pogođena VAŽNA LOKACIJA! (VIDEO)
Foto: AP, EPA

u napadu ima poginulih i ranjenih

RUSI I VEČERAS BOMBARDOVALI ODESU: Ukrajinci potvrdili da je pogođena VAŽNA LOKACIJA! (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinske vlasti saopštile su da je ruska vojska i večeras bombardovala Odesu.

Guverner Odeske oblasti Maksim Marčenko objavio je na Telegramu da u napadu ima poginulih i ranjenih ljudi, ali nije precizirao koliko.

On je dodao da je pogođena važna lokacija, ali nije naveo o čemu se radi.

Odesa je, podsetimo, danas popodne pogođena u još jednom raketnom udaru. U gradu se čula jaka eksplozija praćena oblakom dima, a dodaje se da je to drugi udar na Odesu u nekoliko dana, prenosi BBC.

Pres-centar Bezbednosno-odbrambenih snaga Juga saopštio je da su ruske trupe izvele udar, na ono što su opisali kao, urbanu infrastrukturu. Rekli su da je oštećen jedan verski objekat.

Lokalni guverner Maksim Marčenko oglasio se na Telegramu posle napada na Odesu i dodao da ima i poginulih i povređenih. U subotu su ukrajinske vlasti saopštile da je pista na aerodromu u Odesi pogođena raketnim udarom.

Podsetimo, ukrajinski poslanik Aleksij Gončarenko je ranije za BBC izjavio da Vladimir Putin Odesu vidi kao jedan od svetih gradova Ukrajine, a da je izložena napadima jer je najveći grad na Crnom moru.

Kako su mediji ranije prenosili, ako Rusi zauzmu Odesu, dobiće strateško uporiše na delu jugoistočne Ukrajine i povezati se sa Krimom, koji su anektirali 2014.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track