STRAVIČNE SLIKE NA ULICAMA HARKOVA! Mrtvi ruski vojnici poslagani u slovo "Z"! (UZNEMIRUJUĆE!)
Foto: Profimedia

mrtvačnica na otvorenom

STRAVIČNE SLIKE NA ULICAMA HARKOVA! Mrtvi ruski vojnici poslagani u slovo "Z"! (UZNEMIRUJUĆE!)

Planeta -

Harkov, drugi po veličini grad u Ukrajini, bio je pod stalnim napadom Rusije, a sada je ponovo pod kontrolom Ukrajinaca.

Predgrađe Harkova izgleda kao mrtvačnica na otvorenom, piše AP. To je oblast koja je bila pod kontrolom ruskih snaga, a sada su je, kako se navodi, Ukrajinci vratili pod svoju kontrolu.

Na jednoj fotografiji iz Harkova prikazana su četiri tela mrtvih vojnika na ulici, kako se navodi ruskih, raspoređena u slovo 'Z' koje je simbol ruske invazije na Ukrajinu.

Harkov, drugi po veličini grad u Ukrajini, bio je pod stalnim napadom Rusije od početka rata krajem februara. Sa pojačanom ruskom ofanzivom na istoku, ruski napad je postao žešći, piše AP.

Rusija, vojnici
foto: Printscreen /Twitter/The Associated Press

Rusi i Ukrajinci već nedeljama razmenjuju kontrolu nad teritorijom na periferiji istočnog grada, koji se smatra strateški i industrijski važnom, a borbe se vode od sela do sela. Harkov je imao milion stanovnika i mnogi od njih su pobegli, ali ne svi.

Novinari Asošiejted presa uslikali su tela, raspoređena u obliku slova Z, sa belim oznakama na rukavima ili nogama uobičajenim za ruske vojnike. Tela su na prvoj liniji fronta gde se danima vode borbe. Sledi istraga o njihovom identitetu i možda pokušaj da se obavesti porodica, piše AP.

"Granatiranje i vazdušni udari ovde su svakodnevna pretnja svuda, za sve. I, sve dok je tako, smrt može doći u bilo kom trenutku, a da niko u blizini ne odgovori zašto", zaključuje AP.

Kurir.rs/Mondo

Bonus video:

02:19

AKO RUSIJA OSVOJI OVO, STAVLJA NOŽ POD STOMAK NATO PAKTA? Ovo je ključna tačka u Ukrajini, a JEDNA ZEMLJA POSEBNO DRHTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track