GRANATA JE UNIŠTILA CEO MOJ SVET Jurij je u jednom trenutku izgubio sve! Otišao do prodavnice, a kada se vratio ZATEKAO JE UŽAS
Foto: Printscreen Facebook/Valerie Glodan

rat u ukrajini

GRANATA JE UNIŠTILA CEO MOJ SVET Jurij je u jednom trenutku izgubio sve! Otišao do prodavnice, a kada se vratio ZATEKAO JE UŽAS

Planeta -

Na ulazu u stambeni blok vikao je policiji da ga pusti unutra, dok je zgrada gorela. Kada je došao u stan, pronašao je tela svoje supruge i njene majke, koje su, kako kaže, ubijene kada je ruska raketa raznela više spratove u stambenom bloku.

Telo njegove tromesečne ćerke Kire pronađeno je kasnije.

U jednom napadu nestale su tri generacije jedne porodice, što je izazvalo veliku tugu u zemlji u kojoj sukobi traju već puna dva meseca.

Još pet osoba ubijeno je u napadu.

Jurij je u nedelju pretraživao ruševine, kako bi video da li nešto može da spasi od stvari iz stana. Kolica njegove ćerke bila su u komadima.

On i Valerija bili su zajedno devet godina.

- Mogla je da nađe radost u svemu. Odesa je bila njen omiljeni grad. Radila je u odnosima sa javnošću i mogla je da komunicira sa mnogo ljudi, da ih razume. Divio sam se tome koliko je ona bila dobra spisateljica, rekao je on.

On je rekao da je Valerija bila divna majka, savršena, njegov dar od Boga.

Kira je rođena krajem januara, samo mesec dana pre početka rata u Ukrajini.

Nekoliko nedelja nakon toga, Valerija je na Instragramu napisala da živi sa "novim nivoom sreće" nakon rođenja prvog deteta.

- Naša devojčica sada ima mesec dana. Bilo je to najboljih 40 nedelja, napisala je ona.

Jurij je za BBC rekao da su bili veoma srećni kada se ona rodila.

- Bio sam u porodilištu tokom porođaja. Teško mi je da prihvatim da moja supruga i ćerka više nisu ovde. Ruska granata je juče uništila ceo moj svet, rekao je on.

Kurir.rs/BBC/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track