RAT UŽIVO SNIMLJEN IZ DRONA Ovako izgleda bliski okršaj Vagnerovaca i ukrajinske vojske za grad Popasna! VIDEO
Foto: FOTO Printscreen Youtube

urbana borba

RAT UŽIVO SNIMLJEN IZ DRONA Ovako izgleda bliski okršaj Vagnerovaca i ukrajinske vojske za grad Popasna! VIDEO

Planeta -

Ruska ofanziva na istoku Ukrajine se nastavlja. Ruske jednice sastavljene od milicija Donjecke i Luganske Narodne Republike, Čečenske rosgvardije, Južnoosetijskih boraca, ruske mornaričke pešadije i regularnih jednica sve više steže obruč oko gradova Kramatorska i Slavjanska. Dok napreduju prema tim mestima u obuču pada sve veći broj manih gradova i sela.

Jedno od takvih mesta je Popasna u Luganskoj oblasti. Grad broji oko 20.000 vojnika. U utorak u večernjim časovima pojavio se i snimak žestoke bitke za jedno naselje u Popasni između ukrajinske vojske i kako je navedeno boraca ruske plaćeničke organizacije Wagner, koji su posle kraćeg sukoba i eliminacije žarišta zarobili oko 10 ukrajinskih vojnika, koje su zatim poveli u zarobljeništvo.

Naime, snimak dronom prikazuje prvo rovove ukrajinske vojske koje se nalaze između kuća i gde pojedini vojnici u strahu od granatiranja napuštaju rovove koji su zatim zasuti najverovatnije minobacačkim minama. Dron se u jednom trenutku penje na veću sisinu i uočava određene ukrajisnke vojnike koji spas od granatiranje traže i polurazrušenim kućama. Interesantno je da je dronom i malom naselju pretražena sa visine skoro svaka kuća i dvorište da bi se uočilo gde se ukrajinski vojnici kriju . U jednom trenutku dron je uočio da iz jedne manje kuće ukrajinski vojnik se nalazi skriven što se na snimku drona jasno vidi.

U tom trenutku na mesto gde se nalaze skriveni ukrajinski vojnici približava pešadijsko odeljnje boraca kao je navedeno organizacije Wagner, koji preciznim taktičkim radnjama opkoljavaju dvorište u kome se nalaze skriveni vojnici. Prvo sledi bacanje ručnih bombi i puškaranje sa zabarikadiranim ukrajinskim vojnicima, da bi u jednom trenutku usledilo opkoljavanje, prvo bacanje bombi, a onda i otvaranje vatre.

Snimak se nastavlja gde se vidi gomila ukrajinskih vojnika kako leže na zemlji sa rukama na leđima i kako sledi njihovo razoružavanje i skidanje pancira i vojne opreme.

Dron zatim opet nastavlja snimanje kako bi uočio da li se još negde krije ukrajinska vojska . Dron pri samom kraju snimka prikazuje kolonu zarobljenika kako sa rukama na glavi u koloni jedan za drugim odlaze u pratnji Wagnerovaca na zbirno mesto.

Kurir.rs/A.Mlakar

Bonus video:

00:34

RUSIJA KRSTAREĆIM RAKETAMA RAZORILA ŽELEZNIČKU MREŽU NA ZAPADU UKRAJINE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track