DRAMA NA NEBU IZNAD IRSKE Kopilot nije uradio JEDNU VAŽNU STVAR, avion morao HITNO da se vrati u London
Foto: James Hancock / Alamy / Alamy / Profimedia

primoran da se prizemlji

DRAMA NA NEBU IZNAD IRSKE Kopilot nije uradio JEDNU VAŽNU STVAR, avion morao HITNO da se vrati u London

Planeta -

Avion Virdžin Atlantika za Njujork bio je primoran da se vrati na londonski Hitrou nakon što je kopilot priznao da nije položio poslednji test letenja.

Avion je bio iznad Irske kada je kapetanu rečeno da prvi oficir nije završio obuku, prenosi Dejli mejl.

Erbasu A330, samo 40 minuta nakon leta, naređeno je da se vrati na Hitrou.

Putnici su sleteli u SAD skoro tri sata kasnije nego što je planirano nakon što je avion, koji može da preveze skoro 300 putnika, bio primoran da čeka na pisti dok je pronađena kvalifikovana zamena.

Takođe je uverila putnike da njihova bezbednost nije ugrožena, jer su oba pilota u potpunosti licencirana i kvalifikovana za upravljanje avionom.

-Avion je stigao čak do Irske i tada su saznali da je kopilot još na obuci. Kapitan nije imao izbora osim da se vrati na Hitrou i pronađe iskusnijeg člana posade. Bilo je neprijatno za sve, a putnici su bili besni, rekao je izvor za britanski San.

Virdžin Atlantik je saopštio da je pronađena zamena za kopilota i da je avion ponovo poleteo za Njujork.

Avio-kompanija je insistirala na tome da bezbednost nije ugrožena i objasnila da se kopilot pridružio Virdžin Atlantiku 2017. Bio je u potpunosti kvalifikovan prema propisima o vazduhoplovstvu Velike Britanije, dodala je avio-kompanija, ali nije završio let za konačnu procenu koji je bio deo internih zahteva avio-kompanije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track