PUTIN GA JE SMATRAO DRUGIM OCEM: Ovo je čovek za kojeg je ruski predsednik rekao da ga je SPASAO ULICE u mladosti!
Foto: EPA / DMITRY ASTAKHOV / RIA NOVOSTI

džudo majstor

PUTIN GA JE SMATRAO DRUGIM OCEM: Ovo je čovek za kojeg je ruski predsednik rekao da ga je SPASAO ULICE u mladosti!

Planeta -

Džudo majstor za koga tvrde da ga je predsednik Rusije Vladimir Putin zvao "drugim ocem", Anatolij Rahilin, zaslužan je sa spsavanje "mladog Putina sa ulice", prenose mediji.

Smrt Anatolija Rahlina bila je "veliki, nezamenljivi gubitak" za ožalošćenog Putina 2013. godine. Prema knjizi pod naslovom "U prvom licu, u razgovoru sa Vladimirom Putinom", Rahlin je bio toliko uticajan na život ruskog predsednika, u, i van sportske hale, da ga je Putin smatrao drugim tatom, prenosi Mirror.

Pre nego što je preminuo u 75. godini, Rahlin je napredovao u ruskom sportu i postao glavni trener ruske ženske reprezentacije u džudou 2009. godine, nakon što je 11 godina trenirao mladog Putina.

Anatolij Rahilin, Vladimir Putin
foto: Profimedia / Belousov Vitaly / TASS

U telegramu saučešća objavljenom na predsjedničkom sajtu, Putin je rekao da je duboko tužan zbog Rahlinove smrti i da to predstavlja "veliki, nezamjenljivi gubitak".

"Anatolij Solomonovič je bio snažan, snažne volje, pametan i punog srca, poštovali su ga i voleli njegovi kolege i prijatelji i, svakako, pripravnici, za koje je Anatolij Solomovič Rahlin bio pravi učitelj i pažljiv mentor u sportu i životu", rekao je predsednik Rusije. On je dodao da će sećanje na selektora "zauvek živeti".

Kako piše The Moscov Times, ruski lider je položio cveće na Rahlinov grob u Sankt Peterburgu i proveo vreme, pognute glave, stojeći pored kovčega svog bivšeg trenera.

"Sada razmišljamo o tome kako da ovekovečimo njegovo sećanje. Možda će biti spomenik ili nešto drugo", rekao je zamenik Državne dume Vasilij Šestakov, koji je kao mladić sparingovao sa Putinom pod Rahlinovim tutorstvom.

U knjizi pod naslovom "U prvom licu, u razgovorima sa Vladimirom Putinom", opisano je kako se budući predsednik upoznao sa Rahlinom odlaskom u rvački klub u Lenjingradu.

Vladimir Putin
foto: EPA /MIKHAIL KLIMENTYEV / RIA NOVOSTI

"Ovo je bila zajednička sportska hala, koja je pripadala sportskom društvu Trud. Tamo sam imao veoma dobrog trenera - Anatolija Semenoviča Rahlina", rekao je Putin.

Ruski lider pripisuje zasluge svom treneru što je odigrao odlučujuću ulogu u njegovom životu.

"Da se ​​nisam bavio sportom, ne znam kojim bi se životu okrenuo. Ovo me je Anatolij Solomonovič zapravo zaštitio od uticaja grupa mladih ljudi na ulicama. Iskreno govoreći, tamo situacija nije bila dobra", govorio je Putin.

Kurir.rs / Mondo.me, The Mirror, Foto: EPA / DMITRY ASTAKHOV / RIA NOVOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track