PUTIN U NEOBIČNOM IZDANJU NA PARADI U MOSKVI: Sedeo sa ratnim veteranima, jedini pokriven ĆEBETOM! (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube / Buzz news

Dan pobede

PUTIN U NEOBIČNOM IZDANJU NA PARADI U MOSKVI: Sedeo sa ratnim veteranima, jedini pokriven ĆEBETOM! (VIDEO)

Planeta -

Tokom obeležavanja Dana pobede u Moskvi, Vladimir Putin (69) hodao je "šepajući" a sedeo je i sa ćebetom u krilu, što je izazvalo nove sumnje u njegovo zdravlje.

Ruski lider je u jednom trenutku napustio govornicu i otišao do Groba neznanog junaka da položi venac, a sve to je izgledalo kao da Putin teško hoda i kao da pokušava da prikrije šepanje, prenosi Dejli mejl.

Tokom same parade, viđen je kako sedi sa ćebetom preko kolena uprkos tome što su ratni veterani sedeli oko njega nepokrivenih krila. Nakon ovih zapažanja javljaju se sve upornnije glasine da Putin pati od zdravstvenih problema i da "sa njim nešto nije u redu".

Dve godine pre nego što je odlučio da izvrši invaziju na Ukrajinu, počele su da kruže glasine o Putinovom zdravlju, uključujući sugestije da je bio podvrgnut operaciji raka. Valerij Solovej, politički analitičar i istaknuti Putinov kritičar, počeo je da širi te glasine krajem 2020. istovremeno sugerišući da boluje od Parkinsonove bolesti.

Glasine su postale takve da je Kremlj bio primoran da ih evidentira i demantuje, a Putinov portparol Dmitrij Peskov je insistirao da je njegov šef "odličnog zdravlja“ i da su sve glasine potpuna besmislica. Kritičari sugerišu da Putinu nije dobro i da je primetno natečen u licu.

Vladimir Putin
foto: Printskrin / You Tube / Buzz news

Procureli snimci sastanka sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u ranoj fazi rata takođe pokazuju izraženo drhtanje ruku i nogu.Tresenje je jedan od glavnih simptoma Parkinsonove bolesti - stanja od kojeg se smatra da je Hitler patio pred kraj Drugog svetskog rata. Dok je Putin sedeo sa Lukašenkom, viđen je kako se rukom hvata za fotelju. Zatim je povukao sličnu pozu na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom uhvativši se za ivicu stola.

Zatim je usledila uskršnja misa tokom koje je ruski lider pravio neobične pokrete usnama dok je slušao službu. Moglo se videti kako pravi iste pokrete usnama nakon parade na Dan pobede, dok je hodao sa Šojguom da položi venac.

Vladimir Putin
foto: Printskrin / You Tube / Buzz news

Tokom svog govora, Putin je za invaziju Moskve na Ukrajinu okrivio zapadnu politiku i rekao da je neophodno da se odbije potencijalna agresija. Govoreći na vojnoj paradi na Crvenom trgu povodom pobede u Drugom svetskom ratu nad nacističkom Nemačkom, Putin je povukao paralele između borbi Crvene armije protiv nacističkih trupa i akcije ruskih snaga u Ukrajini.

Dok je kritikovao Zapad, Putin nije dao nikakve naznake promene u strategijama niti je dao bilo kakve naznake da će proglasiti široku mobilizaciju, kako se neki u Ukrajini plaše. Ruski lider je više puta optuživao Ukrajinu da gaji agresivne namere uz podršku SAD i njenih saveznika .

U svom govoru na paradi, Putin je ponovo prekorio Zapad jer nije poslušao ruske zahteve za bezbednosnim garancijama i povlačenjem širenja NATO-a, tvrdeći da to Moskvi ne ostavlja drugog izbora osim da napadne Ukrajinu.

Ruski lider je rekao da se ruske trupe u Ukrajini bore za bezbednost zemlje i pozvao je minut ćutanja u čast poginulim ratnicima.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track