NA VOJNOJ PARADI U MOSKVI FALIO GLAVNI VOJNIK: Pojačale se glasine, vrhovni zapovednik Valerij Gerasimov je ranjen?
Foto: EPA / Sergei Chirikov

parada na crvenom trgu

NA VOJNOJ PARADI U MOSKVI FALIO GLAVNI VOJNIK: Pojačale se glasine, vrhovni zapovednik Valerij Gerasimov je ranjen?

Planeta -

Na centralnoj vojnoj paradi koja je najbitniji događaj godine nije se pojavio vrhovni zapovednik general Valerij Gerasimov.

General Valerij Gerasimov, vrhovni zapovednik ruske vojske, nije prisustvao centralnom vojnom događaju u Moskvi. Ta činjenica je dodatno podgrejala sumnje da je on zaista ranjen u Ukrajini, kako su nedavno objavili pojedini mediji pozivajući se na ukrajinske izvore.

Inače, Gerasimov važi za ključnog čoveka koji je zajedno sa Putinom i ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom osmislio vojnu operaciju u Ukrajini. Valerij Gerasimov je prošle nedelje posetio front u Donbasu, rekao je zvaničnik Pentagona, ali navodi da je povređen nisu potvrđeni.

"Ono što možemo da potvrdimo je da znamo da je nekoliko dana prošle nedelje bio u Donbasu“, rekao je novinarima u ponedeljak visoki zvaničnik američke odbrane. "Ne verujemo da je još uvek tamo, već da se vratio u Rusiju“, rekao je zvaničnik.

Gerasimov je najviši vojni zvaničnik koji je otišao na liniju fronta, što su mnogi protumačili kao znak da situacija sa ruskom vojskom nije najbolja.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track