BAJDEN NE ZNA ŠTA DA RADI: Putin je proračunat čovek bez izlazne strategije za Ukrajinu
Foto: EPA / MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN, EPA / STEVE POPE

rat u ukrajini

BAJDEN NE ZNA ŠTA DA RADI: Putin je proračunat čovek bez izlazne strategije za Ukrajinu

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden strahuje da njegov ruski kolega Vladimir Putin nema izlaznu strategiju za rat u Ukrajini.

Bajden je u Vašingtonu Putina opisao kao "vrlo proračunatog čoveka koji nema izlaznu strategiju".

"Pokušavam da shvatim šta da radimo u vezi s tim", rekao je Bajden i dodao da je Putin pogrešno verovao da će invazija na Ukrajinu razbiti NATO i Europsku uniju.

"Umesto toga su se Sjedinjene Države i mnoge evropske zemlje zapravo okupile na stranu Ukrajine i postale ujedinjenije", rekao je Bajden.

Bajden je juče potpisao zakon koji omogućuje ubrzanje slanja vojne opreme Ukrajini, reaktivirajući zakon iz Drugog svetskog rata.

Potpisani dokument temelji se na programu iz Drugog svetskog rata čiji je cilj bio pomoći Evropi da se odupre Hitleru.

Podržali su ga gotovo svi predstavnici u Kongresu, osim njih deset iz Predstavničkog doma koji su glasali protiv, saopšteno je iz Bele kuče.

Američka administracija je do sada poslala Kijevu vojnu pomoć vrednu oko 3,8 milijardi dolara.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track