ISPRAVKA Medvedev nije rekao da će se desiti direktni sukob Rusije i NATO pakta, već da postoji rizik od toga
Foto: EPA

ISPRAVKA Medvedev nije rekao da će se desiti direktni sukob Rusije i NATO pakta, već da postoji rizik od toga

Planeta -

Analizom portala raskinkavanje.ba utvrđeno je da tekst objavljen 12.maja 2022 godine na našem portalu pod naslovom "FINSKA ODLUKA IZAZVALA BES MOSKVE Medvedev: Rat u Ukrajini pretvoriće se u direktni sukob Rusije i NATO pakta!" predstavlja klikbejt i prenošenje dezinformacija, prenoseći nepostojeću izjavu Dmitrija Medvedeva.

Šta su činjenice?

O potencijalnoj upotrebi nuklearnog oružja od Rusije govorio je zamenik ruskog saveta za nacionalnu bezbjednost Dmitrij Medvedev, o čemu su izvestili skoro svi regionalni mediji. Naime, on je na svom Telegram nalogu 12. maja poručio da snabdevanje Ukrajine oružjem poveća verovatnoću za sukob između Rusije i NATO saveza te naglasio da “uvek postoji rizik da se takav sukob pretvori u potpuni nuklearni rat”.

I dok je Medvedev govorio o “povećavaju verovatnoće direktnog i otvorenog sukoba između NATO-a i Rusije” naš portal mu je u svom naslovu pripisao citat koji nije izgovorio, a to je: "Rat u Ukrajini će se pretvoriti u direktan sukob Rusije i NATO-a" što on nije izgovorio.

Ovom ispravkom se izvinjavamo čitaocima koje smo doveli u zabunu.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

05:53

PUTIN NAKON PARADE URADIO OVO?! Profesor iz Moskve izneo ŠOKANTNE tvrdnje: NACIZAM SE ŠIRI KAO RAK PO EVROPI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track