00:58

RAT KOJI SLEDI DOBIĆE OVAKVO IME! Stručnjaci smatraju da svet ovakav sukob još nije video CELA PLANETA JE U ISTOM KAVEZU

UKRAJINSKA KRIZA

ČEKA NAS NAJVEĆI RAT U ISTORIJI KOJI ĆE NOSITI OVO IME! Stručnjaci: Ni oba svetska nisu mu ni prineti CEO SVET JE U ISTOM KAVEZU

Planeta -

Prof. dr Dragan Radenović, akademik, smatra da će ovaj sukob između Ukrajine i Rusije da eskalira i da će rat koji se bude vodio nakon toga nazvati Prvi svetski rat, jer će svi pre njega samo biti obični ratovi u odnosu na ovaj.

- Ovaj rat koji je pre svega hibridni se dešava u jednom kavezu. Gde se mačka igra sa mišem, ali taj kavez nije između mačke i miša nego između svih učesnika na planeti. Svi smo u istom kavezu i razvoj događaja očigledno se širI na čitavu planetu. Ovo će biti Prvi svetski rat, ova dva do sada su bila veliki ratovi. Mada ovo sada postaje Prvi svetski rat - rekao je Radenović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Dragan Radenović
foto: Kurir Televizija

Kremlj je saopštio da je Finski korak ka učlanjenju u NATO "definitivno" pretnja za Rusiju i da širenje Severnoatlantskog vojnog bloka neće načiniti svet stabilnijim.

Dragan Radenović
foto: Kurir Televizija

Vlade Radulović, predsednik Centra za geostrategijska istraživanja i terorizam, istakao je da će ulaskom Finske u NATO granica biti još više smanjena, ali da je za njen ulazak kriva i sama Rusija.

- Ruska Federacija će duplirati granicu koju deli sa NATO-m za nekih 2.600 kilometara. Svesno ili ne, to je zbog toga što je Rusija napala Ukrajinu. Pre toga Finska nije planirala da postane članica NATO-a. Ako pogledate 2017. godine raspoloženje Finaca za NATO je bila 19%, a onda imate informaciju da je sada 76% ljudi za NATO. Jasno je o čemu se radi - rekao je Radulović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:09

UKRAJINSKI PREDSTAVNICI EVROVIZIJE EKSKLUZIVNO ZA TV KURIR Kultura naše zemlje je u opasnosti O KONSTRAKTI REKLI SAMO TRI REČI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track