SUPERZLIKOVAC DŽO BAJDEN PROTIV SPAJDERMENA: Čovek pauk ima opakog protivnika koji se zove kao američki predsednik
Foto: Printscreen/Twitter

društvene mreže gore

SUPERZLIKOVAC DŽO BAJDEN PROTIV SPAJDERMENA: Čovek pauk ima opakog protivnika koji se zove kao američki predsednik

Planeta -

On je superzlikovac - i to ne samo u očima mnogih konzervativaca. Ljubitelji Marvelovih stripova ostali su u šoku nakon što su saznali za opskurnog zlikovca u stripu o Spajdermenu koji deli ime sa aktuelnim predsednikom SAD.

"Plačem jer je Džo Bajden negativac iz Spajdermena“, tvitovao je jedan šokirani obožavalac avantura čoveka pauka.

Predsednički dvojnik, čiji se zli alter ego zove Spektrum, prvi put se pojavio u epizodi "Piter Parker broj 1″ 2010. godine, kada je pravi Bajden (79) bio potpredsednik SAD. Tada je objavljen i disklejmer da suparnika borca za pravdu "ne treba mešati sa potpredsednikom Džoom Bajdenom“.

Spektrum se potom pojavio u još nekim epizodama Spajdermena ali je Tviter zajednica tek nedavno saznala za to.

"Danas sam saznao da je Džo Bajden negativac u Spajdermenu. Lol“, naveo je jedan korisnik Tvitera dok je drugi dodao: "Džo Bajden zaista mrzi Spajdermena“.

Zanimljivo je što u stripovima o Spajdermenu postoji još jedan lik koji je direktno inspirisan Bajdenom. U pitanju je Džo Bajden mlađi, koji se pojavio u nekoliko stripova o Spajdermenu nakon što je debitovao u "Neverovatnom Spajdermenu br. 683“.

"Bajden je bio prisutan u Italiji kada su se svetski lideri sastali u pokušaju da se obračunaju sa Doktorom Oktopusom. Bio je svedok demaskiranja pojedinca koji se predstavlja kao Al Gor, otkrivajući da je on u stvari kameleon Kameleon", navodi se na njegovom Vikiliks profilu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track