SAVETNIK ZELENSKOG Ukrajina odbila primirje bez povlačenja svih ruskih trupa
Foto: EPA/Vasiliy Zhlobsky

RUSKA INVAZIJA NA UKRAJINU

SAVETNIK ZELENSKOG Ukrajina odbila primirje bez povlačenja svih ruskih trupa

Planeta -

Savetnik predsednika Ukrajine Mihajlo Podoljak saopštio je danas da Kijev neće pristati na prekid vatre dok se sve ruske trupe ne povuku.

-Ne nudite nam primirje, to je nemoguće bez potpunog povlačenja ruskih trupa. Ukrajinu ne zanima novi 'Minsk' praćen obnovom rata posle nekoliko godina, napisao je savetnik Volodimira Zelenskog na svom Tviter nalogu.

Podoljak je od početka invazije Rusije na Ukrajinu, 24. februara, učestvovao u nekoliko rundi pregovora sa Moskvom.

Mirovni sporazum Ukrajine i Rusije koji je Podoljak pomenuo sklopljen je u Minsku 2015, uz posredovanje Francuske i Nemačke.

Podoljak je dodao da će pregovarački tim Ukrajine biti "oružje, sankcije i novac" sve dok Rusija ne bude spremna da "potpuno napusti teritorije koje je okupirala".

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track