ČOVEK KOJI JE PREKO NOVAKOVIH LEĐA POKUŠAO DA ZARADI POLITIČKE POENE NA METI NOVIH KRITIKA Igrajući fudbal, pao preko dečaka VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

incident

ČOVEK KOJI JE PREKO NOVAKOVIH LEĐA POKUŠAO DA ZARADI POLITIČKE POENE NA METI NOVIH KRITIKA Igrajući fudbal, pao preko dečaka VIDEO

Planeta -

Premijer Australije Skot Morison kritikovan je zbog toga što je slučajno udario i pao preko osmogodišnjeg dečaka tokom fudbalske utakmice dok je bio u predizbornoj kampanji.

Morison je učestvovao na treningu u fudbalskom klubu Devenport Strikers na Tasmaniji kada je izgubio kontrolu dok je pokušavao da uđe u akciju i sudario se sa dečakom, Luca Fovet, prenosi RT.

- Malo ragbija, rekao je Morison dok je pomagao Luki da ustane nakon pada.

Dok je Luka izgledao nezainteresovan zbog Morisonovog nezgrapnog poteza i uspeo je da se odbriše pre nego što je nastavio igru, Morison je bio očigledno zabrinut jer je kansije pitao "Gde je Luka?" i dodao: "Nadam se da nije u bolnici!"

Kasnije je na Fejsbuku Morison otkrio da je razgovarao sa dečakom i njegovom majkom da proveri da li je ''dobro''.

Na Tviteru, međutim, šefa Liberalne partije su žestoko kritikovali korisnici koji su takođe rekli da ih podseća na horor tobogan britanskog kolege Borisa Džonsona tokom humanitarne fudbalske utakmice 2006. i još jedan incident kada je oborio 10-godišnjaka dečak kada je igrao ragbi u Tokiju 2015.

''Šta je ovo u stvari? Kao nastavnik u osnovnoj školi, verovatno bih bio suspendovan ako bih to uradio! On je veliki i težak čovek. To je opasno. On je sa druge planete'', napisao je jedan korisnik Tvitera.

''Pokazivanje svog uobičajenog standarda brige za Australijance'', bio je jedan od zaključaka.

''Iskreno, ne razumem zašto premijer trčkara okolo i igra fudbal sa malom decom“, priznao je politički urednik Skaj njuza Australije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track