ON JE KIMA NAUČIO SVE: Severnokorejski lider neutešan na sahrani svog mentora, maršala narodne vojske FOTO
Foto: Profimedia

tragedija

ON JE KIMA NAUČIO SVE: Severnokorejski lider neutešan na sahrani svog mentora, maršala narodne vojske FOTO

Planeta -

Kim Džong-un je prisustvovao sahrani visokog severnokorejskog zvaničnika, javili su državni mediji u ponedeljak, pomažući u nošenju njegovog kovčega, pošto je zemlja ostala pri veoma spornoj tvrdnji da se njena epidemija korona virusa smanjuje.

Zvanična korejska centralna novinska agencija saopštila je da je Kim u nedelju prisustvovao sahrani Hjon Čol-haea, maršala Korejske narodne armije koji je navodno igrao ključnu ulogu u njegovom pripremanju za sledećeg lidera zemlje pre nego što je Kimov otac, Kim Džong-il, umro 2011.

1 / 5 Foto: STR / AFP / Profimedia

Fotografije državnih medija prikazuju Kim Džong-una golog lica kako nosi Hjonov kovčeg sa drugim muškarcima koji nose maske pre nego što je bacio zemlju na njegov grob na nacionalnom groblju. Prikazali su mnoge vojnike obučene u maslinastozelene uniforme kako salutiraju, dok su drugi zvaničnici obučeni u tamna odela stajali na oprezu.

KCNA je saopštila da je "mnogo" vojnika i građana ranije izašlo na ulice da izrazi saučešće kada je Hjonov kovčeg prevožen na groblje.

Novinska agencija je citirala Kima da je rekao: „Ime Hjon Čol-ha će uvek biti upamćeno zajedno sa velikim imenom Kim Džong-ila. Plakao je kada je prošle nedelje posetio stanicu žalosti koja je uspostavljena za Hjona.

Kurir.rs/Gardijan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track