01:38

UDARIĆE RUSIJU IZNUTRA?! Stručnjaci upozoravaju: Posle oružanog dela rata u Ukrajini VODIĆE SE MNOGO VEĆI SUKOBI

otvoreno

UDARIĆE RUSIJU IZNUTRA?! Stručnjaci upozoravaju: Posle oružanog dela rata u Ukrajini VODIĆE SE MNOGO VEĆI SUKOBI

Planeta -

Danas je 90. dan rata u Ukrajini i vode se žestoke borbe u istočnom delu Donbasa.

General dr Mitar Kovač smatra da je ovaj sukob u Ukrajini samo početak i da se moraju očekivati mnogo veći sukobi.

- Rusija koristi od vojnih efektiva koristi samo 12%. Baš iz tih razloga Rusija ovo i ne naziva ratom. Opreznim kapacitetima se ide i ne žuri im se nigde. Zna se da je zona konflikta ovde i van vojnog oružanog sukoba. Zapad želi da dovede ovo u kontekst same Ukrajine i predstavi ovo kao rat, što naravno nije. Drugi ulozi su daleko veći u domenu politike, bezbednosti, privrede i energetike. Posle ovog oružanog dela rata vodiće se ozbiljniji sukobi - rekao je general.

1 / 2 Foto: Kurir tleevizija

Prof.dr Branko Nadoveza, naučni savetnik Instituta za noviju istoriju i redovni profesor fakulteta za bezbednost u Beogradu, smatra da je cilj zapada da uništi Rusiju i da ako to ne uradi vojno, uradiće iznutra.

- Opšte je poznato da nafte na Bliskom istoku i u ostalim delovima sveta ima maksimalno za 20 godina. Tako da će taj problem biti vrlo dominantan. Zato će oni pokušati da unište Rusiju ako ne vojno, onda iznutra. Ima gorih scenarija od samih sankcija koje se sad uvode. Pokušaće demografijom i smanjenjem stanovništva. Po mom mišljenju ovaj rat je lokalnog karaktera, međutim SAD i sam zapad želi da pretvori ovo u svetski konflikt. Pričajući da ovaj rat navodno ugrožava čitavu ekonomiju Evrope i sveta. Mislim da se ti problemi izmišljaju - rekao je profesor.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

08:23

NA DELU JE SVETSKA PODELA RESURSA Akademik Radenović misli da je Kisindžerova IDEJA spas za svet SVE OVO DESILO SE I PRE 74 godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track