UKRAJINCE POSLEDNJE EVAKUISATI: Ruska vojska pronašla dokumenta o priroritetu spasavanja ranjenika iz Azovstalja!
Foto: Foto Printscreen Youtube

bruka

UKRAJINCE POSLEDNJE EVAKUISATI: Ruska vojska pronašla dokumenta o priroritetu spasavanja ranjenika iz Azovstalja!

Planeta -

Na zauzetim pozicijama Oružanih snaga Ukrajine i pripadnika neonacističkog bataljona „Azov“ – u Volnovahi i industrijskoj zoni fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju – pronađeni su američki formulari za evakuaciju ranjenika sa bojnog polja, prema kojima Ukrajince treba spasavati poslednje.

Prema pronađenim formularima za evakuaciju, pacijenti su podeljeni u pet kategorija: u prvoj su američki vojnici, zatim građani te zemlje, a nakon njih neamerički vojnici. Na kraju spiska su nedržavljani Sjedinjenih Američkih Država i ratni zarobljenici.

Gradacija evakuisanih prema državljanstvu u skladu je sa tradicionalnim odredbama američke armije. Oni su, između ostalog, izloženi u prethodno pronađenom „Taktičkom priručniku komandanta američkog marinskog korpusa br. MCRP 3-30.7“. Ovaj dokument definiše sledeće standarde za prioritet evakuisanih lica:

1. Državljani SAD;

2. Strani članovi američkih porodica;

3. Strano osoblje američkih institucija i firmi;

4. Državljani trećih zemalja.

Obrasci zahteva za evakuaciju izrađuju se na otpornim plastičnim materijalima. Ušiveni su u posebne sveske. Osim obrasca zahteva za evakuaciju, sveska sadrži kratka uputstva za upotrebu vojnih poljskih medicinskih sredstava u skladu sa američkim standardom za taktičku pomoć ranjenicima. Ovi materijali isporučivani su u Ukrajinu kao komponente kompleta za prvu pomoć na terenu.

Sveske pronađene na zauzetim položajima ukrajinskih trupa proizvedela je američka kompanija „North American Rescue, LLC“. Ova kompanija je zvanični dobavljač sredstava za taktičku medicinu za potrebe Pentagona.

Kurir.rs/Sputnjik/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track