NEKADAŠNJEM PREDSEDNIKU UKRAJINE IPAK DOZVOLILI DA NAPUSTI ZEMLJU Ide na politički sastanak
Foto: Profimedia

nalazi se pod istragom

NEKADAŠNJEM PREDSEDNIKU UKRAJINE IPAK DOZVOLILI DA NAPUSTI ZEMLJU Ide na politički sastanak

Planeta -

Nekadašnjem ukrajinskom predsedniku Petru Porošenku, koji se nalazi pod istragom zbog moguće izdaje, dozvoljeno je da napusti Ukrajinu na graničnom prelazu sa Poljskom kako bi prisustvovao političkom sastanku, objavili su lokalni mediji i Porošenkovi saveznici.

Porošenko je pod istragom zbog povezanosti s finansiranjem proruskih separatista na istoku Ukrajine, ilegalnom prodajom uglja u razdoblju između 2014. i 2015. godine. Porošenko poriče da je kriv za bilo šta.

Porošenko: To je politički orkestrirano protiv mene

Ukrajinski je sudija u januaru odbacio zahtev tužioca da se Porošenko uhapsi zbog povezanosti sa slučajem, za koji Porošenko tvrdi da su orkestrirali njegovi politički protivnici.

Porošenko, koji je već u dva navrata sprečen da napusti zemlju, zaputio se na sastanak Evropske narosne stranke u Roterdamu, napisale su novine Ukrajinska pravda, navodeći izvore iz policije.

Viktorija Sjumar, advokatica iz Porošenkove stranke Evropska solidarnost, takođe je u objavi na Fejsbuku potvrdila da je bivši predsednik napustio zemlju zbog sastanka u inostranstvu.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track