MOLITE SE BOGU DA VAS KIRIL NE STAVI NA NJEGOV SPISAK: Odgovor Zaharove na predlog Borelja da se sankcioniše ruski patrijarh
Foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry, Shutterstock

lete varnice

MOLITE SE BOGU DA VAS KIRIL NE STAVI NA NJEGOV SPISAK: Odgovor Zaharove na predlog Borelja da se sankcioniše ruski patrijarh

Planeta -

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je komentarisala planove EU da na spisak sankcija uključi i ruskog patrijarha Kirila.

"Borelj je rekao da patrijarh Kiril treba da bude uključen na crnu listu Evropske unije. Neka se mole da patrijarh Kiril ne uključi Evropsku uniju na uzvratnu listu. Mada, i bez toga odavno za Evropsku uniju niko ne piše ceduljice za zdravlje“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Takođe je predložila da se Krivi toranj u Pizi proglasi za simbol evropske diplomatije.

"Ali generalno, simbol 'EU diplomatije' treba da bude Krivi toranj u Pizi – privlačan zbog svog neuspeha i nefunkcionalan, ali istovremeno popularan, sa istorijom, a donosi prihod svojim vlasnicima. Slogan – 'Slava padu, u padu je slava'“, predložila je ironično Zaharova.

Ranije je šef evropske diplomatije Žozep Borelj rekao da bi patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril mogao da se nađe na spisku novih individualnih sankcija Evropske unije.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track