VRATA ŠKOLE U TEKSASU U KOJOJ SE DOGODIO MASAKR NISU BILA ZAKLJUČANA Roditelji ogorčeni: Policija nije radila ništa
Foto: UCISD Robb Elementary

stradalo 19 učenika

VRATA ŠKOLE U TEKSASU U KOJOJ SE DOGODIO MASAKR NISU BILA ZAKLJUČANA Roditelji ogorčeni: Policija nije radila ništa

Planeta -

Policija iz Teksasa je objavila da je napadač koji je prošle nedelje ubio 21 osobu u školi ušao kroz vrata koja je trebalo da budu zaključana, ali nisu bila.

Navodno ih je jedna zaposlena zatvorila misleći da će se vrata zaključati. Nijedan naoružani čuvar nije proverio napadača.

Roditelji su ogorčeni: "Policija nije radila ništa"

Otac čija je ćerka poginula u napadu rekao je da je razmišljao o tome da sam uđe u zgradu s obzirom na to da policija nije reagovala pravovremeno. Jedna majka jerekla da joj je policija stavila lisice jer je ometala istragu nakon što je zajedno s drugim roditeljima zahtevala da policajci upadnu u zgradu.

- Policija nije radila ništa. Samo su stajali van ograde. Nisu ulazili unutra, rekla je druga majka, koja je pokušala da preskoči školsku ogradu i utrči unutra kako bi spasila svoje dvoje dece.

- Nakon što je kamionom završio u jarku u blizini škole, napadač je izašao i zapucao na dve osobe koje su izlazile iz pogrebnog poduzeća. Osumnjičeni je nakon toga preskočio ogradu i počeo da puca na zgradu škole, rekao je načelnik Viktor Eskalon.

Poručnik Kris Olivarez, portparol odeljenja teksaške policije za javnu bezbednost, objavio je više detalja o masakru.

Napadač je prvo upucao svoju baku

- Ono što znamo je da je napadač prvo učestvovao u incidentu sa svojom bakom pre napada u školi. Potom je upucao baku. Pobegao je vozilom te se nalazio blizu škole kad je policija dobila prvu dojavu o saobraćajnoj nesreći i naoružanoj osobi koja ulazi u školu, rekao je portparol policije.

- U tom trenutku aktivirana je lokalna policija, policija koja čuva školu te državna policija, čiji službenici su prvi došli na mesto događaja i čuli kako u učionicama odjekuju pucnji. Pokušali su da uđu u zgradu, a napadač je zapucao i pogodio nekoliko policajaca, rekao je Olivarez.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track