UKRAJINA RAZMATRA ZATVARANJE ZAPOROŽJA: Ako do ovoga doše, najveća nuklearka u Evropi bi mogla da bude isključena
Foto: Profimedia

plan B

UKRAJINA RAZMATRA ZATVARANJE ZAPOROŽJA: Ako do ovoga doše, najveća nuklearka u Evropi bi mogla da bude isključena

Planeta -

Ukrajinske vlasti navodno razmatraju gašenje najveće nuklearne elektrane u Evropi ako Rusi potpuno preuzmu kontrolu nad Zaporožjem.

Kako prenosi Rojters pozivajući se na izjavu koju je Interfaksu dao pomoćnik ukrajinskog premijera, Kijev razmatra isključivanje svoje nuklearne elektrane Zaporožje ako potpuno izgubi kontrolu nad tom oblašću.

"Sve dok se izvršavaju kontrolne naredbe i dok se održava uobičajeni režim u nuklearki, mi ne stajemo. Ali se takođe razmatra scenario u kojem bi elektrana potpuno izmakula našoj kontroli te da je onda zaustavimo", rekao je pomoćnik.

Zapooižja je najveća nuklearka u Evropi.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track