NOVI DETALJI MASAKRA U TULSI: Napadač koji je otvorio vatru u bolnici ubio lekara koji ga je operisao
Foto: J Pat Carter / Getty images / Profimedia

oklahoma

NOVI DETALJI MASAKRA U TULSI: Napadač koji je otvorio vatru u bolnici ubio lekara koji ga je operisao

Planeta -

Napadač Majkl Luis koji je otvorio vatru u kliničkom centru u Tulsi, Oklahoma i ubio četiri osobe pre nego što je sebi oduzeo život, želeo je da ubije lekara koji ga je operisao.

Luis je, kako je rekao šef policije Tulse, Vendel Frenklin, bio u bolnici 19. maja zbog operacije leđa koju je izveo dr Preston Filips, ortopedski hirurg specijalizovan za spinalnu hirurgiju i rekonstrukciju zglobova. Luis je otpušten iz bolnice nedelju dana kasnije.

Luis je, navode iz policije, više puta zvao lekara žaleći se na bolove i tražio je dodatno lečenje i pomoć. Frenklin je rekao da se za sada ne zna kakvu je tačno pomoć Luis tražio.

Sat vremena pre pucnjave, Luis je legalno kupio poluautomatsku pušku AR-15 u lokalnoj prodavnici oružja kao i pištolj u obližnjoj zalagaonici, rekao je Frenklin.

Policija je pronašla pismo u kom je Luis jasno naveo da namerava da ubije Filipsa i "svakog ko mu se nađe na putu" posle operacije koja mu je, kako je tvrdio, nanela više štete nego koristi.

"Krivo je dr Filipsa zbog bola koji nije prestajao posle operacije", rekao je Frenlin novinarima.

U pucnjavi su, uz dr Filipsa, stradale dr Stefani Hasen, recepcionerka Amanda Grin i pacijent Vilijam Lav. Još uvek nije jasno koliko osoba je ranjeno u pucnjavi.

"Našli su mu se na putu i Luis ih je pokosio", rekla je policija i dodala da se posle pucnjave Luis ubio.

U bolnicu je ušao iz garaže gde je ostavio automobil i krenuo u pohod. Policija je stigla na lice mesta tri minute pošto su primili dojavu, ali je već bilo kasno.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track